skip to content

ROMANIA, TARA DE FRONTIERA A EUROPEI

ROMANIA, TARA DE FRONTIERA A EUROPEI von Lucian Boia

Preis pro Stück:
Lei 35 / € 11,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 348 S.; Broschiert
Erscheinungsjahr: 2015
Verlag: Humanitas
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789735046163

Dupa ce a supus unei analize critice multiplele constructii ale istoriei nationale, Lucian Boia ofera acum propria sa imagine a României. Din acest punct de vedere, România, tara de frontiera a Europei completeaza si întregeste demersul initiat în Istorie si mit în constiinta româneasca: cele doua carti fac acum, la nivelul interpretarii, corp comun.
Ce este România? Raspunsul nu poate fi gasit decât în istorie, într-o istorie globala pe care Lucian Boia o construieste altfel decât o stim din istoriile traditionale de pâna acum. El îsi invita cititorul sa participe la o pasionanta explorare de-a lungul celor mai diverse itinerarii ale trecutului si prezentului, nelipsind nici incursiunile în Panteonul national sau o plimbare pe strazile Bucurestiului. O pondere semnificativa este acordata istoriei recente: comunismul si anii de dupa 1989. Din toate acestea se contureaza imaginea unei tari care este altfel decât celelalte si, mai ales, se desprinde o explicatie: de ce este România ceea ce este.

„România are nevoie de Europa, fiindca numai în cadrul european îsi poate afla stabilitatea si dezvoltarea. Dar si Europa are nevoie de România. Latini, dar ortodocsi, tentati de Occident, dar nu mai putin atasati propriului specific, românii aduc civilizatiei europene o nota distincta si se prezinta ca o trasatura de unire între Vest si Est. În plus, România este un bastion avansat în fata imensu¬lui spatiu oriental, devenit fluid si nelinistitor în urma dezmembrarii Uniunii Sovietice si a efervescentei care a cuprins lumea islamica." (Lucian BOIA)

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: