skip to content

GOYA

GOYA von Alexandru Constantin Chituta
275 ani de la nastere

Preis pro Stück:
Lei 70 / € 17,62
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 80 S.; gebundene Ausgabe
Erscheinungsjahr: 2021
Verlag: Brukenthalmuseum
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786068815770

Catalog / Ausstellungskatalog

Colectia de gravura George Serban

O manifestare culturala de amploare ce va marca împlinirea a 275 de ani de la nasterea lui Francisco Goya, unul din cei mai importanti pictori si creator de gravuri este expozitia GOYA 275 curatoriata de dr. Alexandru Constantin Chituta care va fi deschisa marti 30 martie 2021 la Muzeul Municipal Regina Maria din Iasi.
Acest eveniment expozitional de mare valoare realizat la Iasi aseaza România pe harta culturala mondiala ce îl sarbatoresc în acest an pe artistul spaniol Goya.
În cadrul expozitiei vor fi expuse peste 50 de lucrari de grafica Goya din colectia av. Gorge Serban din Bucuresti, care, si de aceasta data, pune la dispozitia publicului o parte din impresionanta sa colectie.
Expozitia ne invita sa parcurgem o parte însemnata a operei artistului spaniol, prezentând cu aceasta ocazie pe lânga tema capriciilor, alte doua teme profund spaniole: tauromahia sau arta de a lupta cu taurii si dezastrele razboiului. Ambele teme ne invita sa reflectam asupra acestui joc permanent între viata si moarte ce caracterizeaza existenta umana, aceasta lupta eterna care se da între îngeri si demoni în strafundurile sufletului uman.
Plecând de la afirmatia lui Goya, ca în activitatea sa artistica a avut trei modele: Rembrabdt, Velasquez si natura, ca artist invitat la aceasta expozitie îl vom avea pe primul - Rembrandt, prin aducerea a trei gravuri din colectia av. George Serban.
Credem ca aceasta expozitie va suscita interesul cunoscatorilor, dar si a acelora care vad lucrarile expuse pentru prima oara, prin valoare artistica, calitatile tehnice, dar si a mesajului moral transmis, cel mai cunoscut fiind Somnul ratiunii naste monstri.
La propunerea colectionarului, cu acest prilej, prof. univ. dr. Florin Stoiciu a realizat si o gravura aniversara Goya 275 ce va ramâne în colectia Muzeului Municipal Regina Maria pentru aducere aminte a gazduirii acestui eveniment.
Expozitia realizata la muzeul iesean are ca parteneri: colectia de gravura av. George Serban, Ambasada Spaniei în România, Asociatia culturala Octavian Smigelschi si Muzeul National Brukenthal.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: