skip to content

Dimineata pierduta

Dimineata pierduta von Gabriela Adamesteanu

Preis pro Stück:
Lei 51 / € 17,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 520 S.; 130 x 200 mm, Broschiert
Erscheinungsjahr: 2019
Verlag: Polirom
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789734678853

Premiul Tirgului de Carte de la Leipzig (editia 2019) pentru traducerea in limba germana: Eva Ruth Wemme
Dimineata pierduta a fost dramatizat si pus in scena de Catalina Buzoianu la Teatrul Bulandra (decembrie 1986 – februarie 1990), cu o distributie de aur.
„Romanul reuseste sa comprime istoria Romaniei secolului XX intr-o singura zi. O mare performanta narativa." (Jörg Plath, Neue Zürcher Zeitung, octombrie 2018)
„Dimineata pierduta este un exemplu rar de roman critic la adresa sistemului aparut intr-o dictatura. Autoarea se concentreaza asupra unei figuri fascinante, fara egal in literatura europeana: Vica Delca, nascuta in 1906, ajunsa o pensionara cu venituri reduse. Cu Vica hoinarim prin Bucuresti, asa cum hoinarim cu marii vagabonzi ai lui Flaubert, Döblin, Joyce." (Andreas Platthaus, Frankfurter Allgemeine Zeitung, decembrie 2018)
„Dimineata pierduta este, fara indoiala, o capodopera a artei narative europene." (Karl-Markus Gauß, Süddeutsche Zeitung, februarie 2019)
„O zi, un secol, un roman. Ori sint doua romane? Dimineata pierduta concentreaza si desfasoara secolul XX romanesc din doua perspective... Ce ar fi putut deveni Romania, ce a devenit Romania in realitate si, implicit, de ce este marcata intr-o masura de haos pina in ziua de astazi, asta ne povesteste autoarea cu acuitate, cu empatie, pe mai multe paliere." (Gregor Dotzauer, discurs la decernarea premiului pentru traducere al Tirgului de Carte de la Leipzig, martie 2019)

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: