skip to content

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi von Gabriela Adamesteanu

Preis pro Stück:
Lei 45 / € 15,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 400 S.; Softcover/Paperback
Erscheinungsjahr: 2018
Verlag: Polirom
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789734675562

"Fontana di Trevi reconfirma ca Gabriela Adamesteanu este unul dintre marii scriitori ai României de azi. Romanul o are în prim-plan pe Letitia Branea (cea mai longeviva eroina a acestui univers artistic si protagonista, astfel, a unei trilogii), aflata, acum, în imediata actualitate si sosita la Bucuresti din Occidentul în care traieste (cu alte cuvinte, avînd statut de migranta).
La fel ca mai toate cartile anterioare ale scriitoarei (fata de care, însa, are evidenta autonomie, putînd fi citita atît ca piesa de sine statatoare, cît si ca o sinteza subtila si durabila), si aceasta lucreaza cu tema feminitatii, iar, prin intermediul ei, angajeaza un torent de istorie româneasca recenta. Accentul se muta aici de pe neiubirea istovitoare resimtita de femeie (care, în lipsa sentimentului, se considera abandonata, menita unei vieti pustii) la neiubirea si parasirea de patrie, de la - în termenii Letitiei - mal aimée la mal du pays.
Cu un trecut atît de greu si de neclar, cu un prezent atît de confuz si de convulsiv, mai are România un viitor? Iata întrebarea teribila pe care, prin mijlocirea unor biografii narative impecabil conduse, romanul de fata o avanseaza." (Sanda Cordos)

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: