skip to content

Intalnirea

Intalnirea von Gabriela Adamesteanu

Preis pro Stück:
Lei 35 / € 11,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 344 S.; 106 x 108 mm
Erscheinungsjahr: 2022
Verlag: Polirom
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789734689323

„Traian Manu, un reputat biolog de origine romana, este invitat, dupa patru decenii de exil, sa tina o conferinta la Bucuresti. Numai ca «adevarata Ithaca» ii provoaca o imensa deceptie: Buni, iubita din tinerete, a murit; Securitatea il ia in vizor, in timp ce apropiatii il dezamagesc prin asiduitatea interesata; in fine, intalnirea cu (probabil) singurul om care i-ar fi putut face o impresie favorabila (Daniel, nepotul lui Buni) esueaza din cauza timiditatii tanarului.
Un element esential pentru originalitatea cartii tine de faptul ca un asemenea voiaj se dovedeste prin chiar natura sa utopic: «Ceea ce vrei sa regasesti acolo nu mai exista nicaieri altundeva decat in mintea ta», spune Christa, sotia lui Traian. Dorinta de «acolo» e, de fapt, dorinta de «atunci», iar spatiul pierdut, asemenea timpului pierdut, nu mai poate fi regasit vreodata.
Este, cred, factorul prin care romanul isi depaseste statutul de «studiu de caz» si devine o reflectie tragica si profunda asupra conditiei umane." (Andrei Terian)
Romanul Intalnirea a fost distins cu Premiul Ziarului de Iasi (ex aequo) si Premiul revistei Ateneu si a fost tradus in SUA, Germania, Italia, Spania, Ungaria si Bulgaria.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: