skip to content

Intre inger si fiara

Intre inger si fiara von Lucian Boia

Preis pro Stück:
Lei 32 / € 8,18
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 260; Softcover/Paperback
Erscheinungsjahr: 2011
Verlag: Humanitas
Sprache: Deutsch
ISBN: 9789735029418

Cartea profesorului Lucian Boia a aparut mai întâi în Franta. Originalul savant, initiator al unei discipline, istoria imaginarului, ne surprinde, ne intriga si ne delecteaza înca o data. Cum sa nu te intereseze sa afli cum si în ce pliu al timpului istoric real au luat nastere legendele si miturile cel mai larg raspândite? Invitându-ne la o lunga calatorie initiatica si recurgând în permanenta la exemple, autorul trece în revista toate acele fascinante creatii nascute din mariajul fanteziei omenesti cu istoria.
De la amazoane la extraterestri, de la cinocefali la mutanti, de la salbatic la supraom, fiecare exemplar e cercetat cu rabdare si migala de pedant om de stiinta. Ironia fina si verva sa bine-cunoscute nu lipsesc nici din aceasta carte, pentru toate vârstele si gusturile. Iar expeditia pe care ne-o propune ea reprezinta de fapt o descoperire a spiritului uman si o incursiune în sufletele noastre.
„Omul diferit este un martor al istoriei, înregistrându-i cu fidelitate oscilatiile, ca si atitudinile schimbatoare ale spiritului uman. Este însa în acelasi timp si un martor al permanentelor, punând în evidenta unitatea si continuitatea fundamentala care îi apropie pe oameni, indiferent de secol si spatiu de civilizatie. Prin nenumaratele sale materializari, Omul diferit dovedeste, în chip paradoxal, ca omul real, creatorul sau, desi el însusi mereu diferit, mereu altul, ramâne totusi, în esenta, acelasi." (Lucian BOIA)

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: