skip to content

Evolutia Cailor Ferate inguste la C.F.R., Linii industriale si Tramvaie

Evolutia Cailor Ferate inguste la C.F.R., Linii industriale si Tramvaie von Ilie Popescu
Volumul 1

Preis pro Stück:
Lei 75 / € 30,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 332 S.; gebundene Ausgabe, A4
Erscheinungsjahr: 2021
Verlag: Asociatia Industriei feroviare din Romania
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789730347043

Dupa lucrarea "Istoricul tractiunii feroviare in Romania", o enciclopedie ampla in trei volume, elaborata impreuna cu inginerul Serban Lacriteanu, in care a, tratat locomotivele cu abur de ecartament normal de pe liniile CFR, prezint acum publicului larg noua mea lucrare, in doua volume, "Evolutia cailor ferate inguste la CFR, linii industriale si tramvaie".
Prima linie de ecartament ingust cu tractiune cu cai din Europa continentala a fost construita intre Budweis (astazi Ceske Budejovice, in Cehia) si Linz (Austria) dupa planurile austriacului Franz Anton Ritter von Gerstner (*1795-1840. Philadelphia), profesor la Institutul Politehnic din Viena.
Constructia liniei, cu un ecartament ingust de 1.106 mm, a inceput la 28 iulie 1825 si primul tronson Budweis-Trojern (Trojany) a fost inaugurat la 7 septembrie 1827. Intregul traseu Budweis-Linz (131,7 km) a fost dat in exploatare cu tractiune cu cai la 1 august 1832. Un vagon de calatori al liniei Budweis-Linz, cu un singur compartiment si asemanator unei diligente, datand din 1841 si denumit <<Hannibal>>, este expus in cadrul muzeului <<Technisches Museum fuer Industrie und Gewerbe>> din Viena.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: