skip to content

Lansare de carte Dagmar Dusil: Dor de casa, dor de duca

3. Oktober 2018

Miercuri, 3. Oktober 2018, ora 18:00, la librarie-cafenea ERASMUS

Invitați:
Beatrice Ungar, Redactor șef „Hermannstädter Zeitung"
Prof. Walter Johrend, Germania
Prof. Silviu Guga, Sibiu.

organizat de: EDITURA RATIO ET REVELATIO

O carte care poate fi citită deopotrivă ca jurnal de călătorie, istorie culinară sau carte de bucate. O călătorie prin 21 de țări, pentru întîlnirea cu necunoscutul și cu ceea ce este diferit.

„Dor de acasă, dor de ducă – Itinerare culinare, apărut în 2006, ca o continuare a volumului Privind înapoi prin fereastra bucătăriei, ne relatează despre multele călătorii întreprinse de Dagmar Dusil împreună cu soțul după plecarea lor din temnița comunistă, călătorii generate de setea de recuperare a celor netrăite și imposibil de realizat din spatele cortinei de fier. Din voiajele întreprinse de-a curmezișul Europei, dincolo de ocean și în sud-estul Asiei, autoarea ne prezintă rețetele culinare culese care constituie doar cadrul expunerii, textul în sine fiind axat pe întâlnirile cu necunoscutul, cu tot ceea ce este altfel".

Dr. Peter Motzan

În ansamblu, este o carte amuzantă cu semnificații profunde, care permite multiple interpretări, dar nu poate fi încadrată într-un gen literar anume. Este atipică: deși ne poartă prin 21 de țări, nu poate fi numită jurnal de călătorie și, cu toate cele circa 150 de rețete culinare prezentate, nu este o carte de bucate. Dusil nu-și permite nici o clipă de răgaz în timpul lungilor sale voiaje: trăiește intens, are parte de surprize, amintirile nu sînt refulate, ci sînt purtate de toate simțurile și integrate în discurs.

Beatrice Ungar


Lesung anlässlich des zehnten Todestages des Lyrikers Kajo Scholz am Donnerstag, dem 25.10.18, um 18 Uhr im Büchercafe ERASMUS »

« Lansare carte: Paul Milata "Intre Hitler, Stalin si Antonescu"