skip to content

Lansare carte: Paul Milata "Intre Hitler, Stalin si Antonescu"

21. September 2018

Vineri, 21. Septembrie ora 17:00

Erasmus Büchercafe, Str Mitropoliei 30, 550179 Sibiu

Lansarea cartii "Intre Hitler, Stalin si Antonescu: Germanii din Romania in Waffen-SS". Original publicat 2007 (germana). Considerata lucrarea standard despre istoria germanilor din Romania in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

63.000 de etnici germani din România au fost membri in Waffen-SS. S-au înrolat voluntar? De ce au intrat în Waffen-SS? Au preferat Waffen-SS serviciului în armata româna? În ce unitati Waffen-SS au luptat? Câti au cazut în lupta? Câti au fost implicati în crime împotriva umanitatii? Ce rol a avut SS pe teritoriul României?

Lansarea are loc concomitent cu atacuri nemaiintilnite la adresa germanilor din Romania si doreste sa contribuie la o discutie rationala a subiectului.

Despre autor
Paul Milata a absolvit liceul "Brukenthal" (Sibiu) si universitatea "McGill" (Montreal). A promovat la "Humboldt Universität" (Berlin). Conduce o firma de consultanta din Berlin, specializata în investigatii antifrauda si executive search în Europa de Est. A primit premiul Ernst Habermann 2008 pentru lucrarea de fata.

Recenzii ale editiei germane
"Lucrarea curajoasa, echilibrata si foarte bine documentata abordeaza un subiect neglijat de istorici timp de decenii."
DEUTSCHE WELLE

"O lucrare decisiva care ne-a avansat în mod substantial cunostiintele asupra acestui subiect".
EAST CENTRAL EUROPE


Lansare de carte Dagmar Dusil: Dor de casa, dor de duca »

« Sommernachtsparty im Hof des Teutsch-Hauses/Büchercafe Erasmus