skip to content

Orizonturi rosii

Orizonturi rosii von Ion Mihai Pacepa

Preis pro Stück:
Lei 86 / € 28,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 464 S.; 230 x 160 mm, gebundene Ausgabe
Erscheinungsjahr: 2019
Verlag: Bucuresti, Humanitas
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789735057367

Aceasta noua editie, care contine o introducere din 2019 a autorului, aniverseaza 30 de ani de la Revolutia – sau „revolta populara confiscata de comunisti", cum o caracterizeaza generalul Pacepa – din decembrie 1989.
„O carte fidela adevarului, un adevar crud, orwellian." – WAYNE A. BARNES, agent special FBI
În 1978, în plina glorie, cumulând câteva functii esentiale – consilier personal al lui Nicolae Ceausescu, director adjunct al Departamentului de Informatii Externe si secretar de stat în Ministerul de Interne –, generalul-locotenent Ion Mihai Pacepa a facut un gest paradoxal, parasind România. Apoi, publicând în SUA volumul memorialistic Orizonturi rosii, Pacepa a demascat natura criminala a partidului comunist si a Securitatii, aducând prejudicii ireparabile regimului de la Bucuresti. Cartea sa a dat în vileag un sistem al crimei organizate la nivel de stat care functiona în virtutea unei autentice traditii leniniste. Dar de data asta nu era vorba de ideologia omniprezenta în materialele de propaganda, ci de faptul ca Ceausescu, la fel ca Lenin odinioara, îsi finanta proiectul politic personal din actiuni profund ilegale: trafic de persoane si de armament, spionaj industrial, extorcare de bani, actiuni de influenta, mita si coruptie. Daca în Rusia presovietica gangsterul însarcinat sa faca bani pentru partid era Stalin, în România lui Ceausescu, cei iesiti pur si simplu la furat bani si secrete de prin toata lumea erau miile de ofiteri acoperiti ai DIE. O asemenea depozitie a perturbat afacerile colosale ale acestei veritabile mafii. De aceea, Securitatea si mostenitorii sai nu i-au iertat niciodata generalului Pacepa asa-zisa lui tradare.
Generalul Pacepa este considerat de comunitatea de informatii a SUA singurul reprezentant al Occidentului care a demolat o întreaga retea de spionaj inamica si a jucat un rol remarcabil în preîntâmpinarea celui de-al Treilea Razboi Mondial. S-a spus despre el ca este „omul cu cea mai mare influenta din secolul XX, daca nu si din secolul XXI".
„Pacepa nu numai ca ne-a ajutat sa întelegem istoria si multe dintre operatiunile de dezinformare – îndeosebi din partea Rusiei si a tarilor din Orientul Mijlociu – la care înca asistam, dar ne-a oferit avantajul de a învata cum sa le înfrângem. Pe scurt, a deschis o lume a carei existenta nu era cunoscuta multora dintre noi, în timp ce aceia care o cunosteau o subestimau considerabil." – R. JAMES WOOLSEY, Jr., fost director al CIA

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: