skip to content

Viva regina Maria!

Viva regina Maria! von Diana Mandache

Preis pro Stück:
Lei 30 / € 10,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 320 S.; 230 x 170
Erscheinungsjahr: 2016
Verlag: Editura Corint
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786067930658

Colectia Istorie cu blazon se imbogateste cu o carte-eveniment, care marcheaza centenarul Primului Razboi Mondial: fermecatorul album Viva Regina Maria! Un destin fabulos in reintregirea Romaniei (text, transcrierea manuscriselor din limba engleza si note de Diana Mandache).

„Imi petrec diminetile alergand in diferite spitale, sunt o multime, pline deja, si incerc sa imi impart timpul si simpatiile intre toate, dar nimic din ce ne a fost adus de pe campurile de lupta nu se compara cu ororile de neconceput pe care le au produs bombele aruncate din aeroplane pe strazi.? Scrisoarea Reginei Maria catre mama sa, 19 septembrie/2 octombrie 1916.

„Venita de tanara intr o tara indepartata din sud estul Europei, Ma¬ria a adoptat noua identitate nationala si s a adaptat la realitatile bal¬canice. Purtand aura augustei sale ascendente, Regina Maria a devenit neasteptat de populara in anii razboiului... A vizitat si a incurajat mili¬tarii raniti, orfanii de razboi, dar si copiii din satele sarace ale Moldovei, a organizat spitale, ambulante si cantine. A sprijinit Crucea Rosie roma¬na si a colaborat cu societatile similare ale aliatilor. Mai mult, a purtat corespondenta cu sefi de stat, verii sai, prezentand situatia politica a tarii, iar cu personalitati ale Conferintei de pace de la Paris a vorbit despre oameni, frontiere, drepturi istorice si aliante."
DIANA MANDACHE

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: