skip to content

Cetati, castele si alte fortificatii din Romania

Cetati, castele si alte fortificatii din Romania von Radu Oltean
de la inceputuri pana spre anul 1540

Preis pro Stück:
Lei 55 / € 18,50
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 104 S.; Softcover/Paperback
Erscheinungsjahr: 2016
Verlag: Art Historia
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789730214284

Cetati, castele si alte fortificatii de pe teritoriul Romaniei este un proiect indraznet, de popularizare a arhitecturii de aparare, din neolitic si pana la sfarsitul Evului Mediu de teritoriul de azi al Romaniei si al R. Moldova, ca parte, in Evul Mediu, din Principatul Moldovei. Un text de sinteza, usor de citit, prezinta pe scurt istoria militara a acestei zone geografice, explicand astfel contextul politic in care oamenii si-au ridicat intarituri si cetati. Cititorii vor afla mai multe despre constructiile de aparare ridicate de stramosi, deseori cu eforturi supraomenesti, intr-o lume in care ideea de siguranta lipsea aproape cu desavarsire.

Cartea este valoroasa prin ilustratia deosebit de bogata. Numeroase reconstituiri de fortificatii si cetati mai mult sau mai putin cunoscute marelui public, fotografii aeriene si desene de arhiva fac din aceasta carte o lucrare placuta si interesanta pentru toti iubitorii de istorie. Este o carte vizuala si prietenoasa, care nu doar explica prin cuvinte, ci, mai cu seama, arata prin imagini.

Cartea se bazeaza pe o bogata bibliografie clasica dar si pe cele mai recente cercetari si lucrari de arhitectura, arheologie si medievistica din ultimii 20 de ani.

Intr-o perioada in care interesul pentru istorie si pentru pastrarea si salvarea patrimoniul istoric este din ce in ce mai scazut, o asemenea carte reprezinta o gura de aer proaspat.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: