skip to content

Cum gandesc politicienii

Cum gandesc politicienii von Radu Paraschivescu
Catalog de perle

Preis pro Stück:
Lei 27 / € 9,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 230 S.; Softcover/Paperback
Erscheinungsjahr: 2016
Verlag: Humanitas
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789735053048

Cum gândesc politicienii? De multe ori, asa cum vorbesc. Adica sleampat, confuz, îngalat. Iar daca vorbirea reflecta procesele mintale, situatia bate spre dramatic. Or fi ei alesi, dar vorbirea lor e foarte rar aleasa. Metaforita unora, confuziile de termeni ale altora si în general nivelul scazut al celor mai multi ar trebui sa-i faca pe alegatori ceva mai circumspecti. Din pacate, unii alegatori par mai departe sclavii burtii pline si ai vorbei goale. Petiti cu o punga cu alimente si dusi cu presul promisiunilor desarte, ei gireaza pentru a doua, a treia sau a patra oara oameni compusi din corigente: la continut, la competenta, la maniere si la exprimare.
Tragicomedia alegerilor readuce la putere tot mai putine personalitati si tot mai multe personulitati. Iar când politicianul se stie impotent intelectual sau incapabil de actiuni eficiente, arma cea mai la îndemâna este patriotismul sforaitor, stropit cu lacrimi, mujdei si sprit. Mai ales ca e atât de usor sa le treci celor multi si neinformati idea ca tara e sub asediu si împresurata de dusmani.
Pâna la urma însa, cartea de fata nu e doar despre politicieni. E în egala masura despre cei care-i ajuta sa obtina functii si privilegii: alegatorii. Poate ca parcurgerea acestui «catalog de perle» îi va con-vinge ca e cazul sa-si activeze discernamântul. Pe buna dreptate, politicienii sunt la ora actuala dispretuiti. Ceea ce uitam de multe ori este ca ei n-ar fi putut ajunge unde sunt daca nu i-am fi crezut, daca nu le-am fi luat de bune promisiunile, daca nu ne-am fi lasat pacaliti. Daca nu i-am fi votat." (Radu PARASCHIVESCU)

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: