skip to content

Travesti

Travesti von Mircea Cartarescu

Preis pro Stück:
Lei 27 / € 9,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 144 S.; Softcover/Paperback
Erscheinungsjahr: 2013
Verlag: Humanitas
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789735040741

„Travesti este un studiu de caz despre un copil hermafrodit, dar si o explorare a întunecatei sexualitati adolescentine. Mai presus de orice, însa, acest mic roman, care m-a obsedat si m-a chinuit mai mult decât orice alta carte a mea, e anabasis-ul meu, drumul meu ascuns si întortochiat catre centrul adânc îngropat al fiintei mele.
Travesti este si portalul catre Orbitor. Trilogia mea n-ar fi putut exista fara exercitiul de sinceritate aproape sinucigasa de aici. Nu e usor sa afli cine esti, nici sa te privesti în ochi dupa ce ai aflat. Si, în orice caz, nu vei mai fi niciodata acelasi. O data cu Travesti, cântecele inocentei – etapa mea euforica, a poemelor, a Nostalgiei si a Levantului – au amutit, lasând locul unor tot mai imposibile si mai nemultumite de sine cântece ale experientei.
În fine, Travesti este descrierea ororii de a fi singur, autoportretul meu în cea mai nefericita perioada a vietii mele. Cartea asta ma urmareste si azi si consuna ciudat cu ceea ce scriu acum, la un sfert de secol dupa terminarea ei." (Mircea CARTARESCU)

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: