skip to content

Savarsin. Detaluil

Savarsin. Detaluil von Principesa Margareta A Romaniei, Principele Radu Al Romaniei

Preis pro Stück:
Lei 54 / € 18,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 204 S.; Hardcover/Pappeinband
Erscheinungsjahr: 2015
Verlag: Curtea Veche
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786065888425

„Savârsin. Detaliul" prezinta drumul pe care l-am parcurs amândoi, autorii volumului de fata, în ultimul deceniu si jumatate, în cunoasterea, restaurarea si apoi recrearea lumii din interiorul acestei case de familie, al acestui camin regal cu valoare de simbol pentru fiecare familie de români.
Despre Savârsin, Regele a vorbit putin, înainte de 2001. Ici si colo, în frânturi de conversatii la Versoix, la prânz sau la cina, când Majestatile Lor si noi zaboveam o clipa mai mult în fata cestilor goale de cafea, auzeam ceva [...] despre gustul desavârsit cu care mama Regelui
a alcatuit fiecare dintre camerele casei, despre meciurile de tenis de pe terenul din parc [...].
Într-o zi, au aparut, ca prin minune, un set de 15 fotografii cu interiorul castelului, imagini luate de unul dintre musafirii Reginei Elena, undeva prin anul 1945. Ele aratau, în alb-negru, salonul mare, biroul Majestatii Sale, biblioteca, scarile holului principal, dormitorul tânarului Rege si camera Reginei Elena.
Pretioaselor fotografii din interiorul castelului li s-au adaugat câteva din parc, cu helesteul si peluza, cu aleea stejarilor batrâni si cu terenul de tenis. [...]
În timpul scurs pâna la scrierea acestor rânduri, amândoi am încercat sa recompunem acest minunat loc, adunând în toate felurile posibile crâmpeie de adevar si de stil, de inspiratie si de viziune, asa cum am crezut noi ca le-a cladit, cu iubire si gust, Regina Elena, din 1943 pâna în 1948. Am facut-o folosind fiecare clipa disponibila, încercând sa ne ocupam de Savârsin în noianul celor câteva sute de angajamente publice pe care le-am avut în fiecare dintre anii care s-au scurs din anul 2001 încoace.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: