skip to content

DRUMUL SPRE CASA

DRUMUL SPRE CASA von Filip-Lucian Iorga

Preis pro Stück:
Lei 31 / € 10,50
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 152 S.
Erscheinungsjahr: 2014
Verlag: Curtea Veche
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786065886759

Pornind de la dialogul initiat de istoricul Filip-Lucian Iorga, acest volum îsi propune sa-l prezinte românilor pe Principele Nicolae, nepotul Majestatii Sale Regelui Mihai: de la prima sa vizita pe tarâm românesc din 1992 la hotarârea de a se stabili în România în 2012.
Îl veti cunoaste pe Principele Nicolae în copilarie, pasionat de povestile cavaleresti, dar si dornic sa exploreze lumea. Veti descoperi un adolescent dinamic, pasionat ca si bunicul sau, de masini, povestindu-si cu haz peripetiile prin care a trecut pentru a-si obtine permisul auto în Kenya. Un tânar care a urmat un colegiu traditional britanic si a studiat managementul în Anglia, pastrându-si, în acelasi timp, pasiunea pentru sport: a jucat fotbal, crichet hochei, lacrosse si rugby, a facut scufundari în ocean si a fost instructor de rafting în Africa.
Asadar, veti face cunostinta cu un tânar care a stat la masa alaturi de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, de unchii si verii lui din Familiile Regale ale Europei, dar si de copii ai strazii, în organizatii de binefacere. Si care astazi îsi asuma îndatoririle de Principe al României.
Pentru mine, fiecare întrevedere cu Principele a fost o mare placere. Am fost impresionat de felul direct si firesc în care mi-a vorbit. Acolo unde cei mai multi dintre noi ar abandona, ar ridica din umeri sau s-ar plânge, Principele intuieste solutii si e gata sa se im­plice în rezolvarea problemelor. Are atitudine­a pe care mi-o doresc pentru generatia mea.
Filip-Lucian Iorga
Deocamdata, îmi este greu sa-mi închipui cum va arata viitorul meu aici, dar îi am ala­turi pe matusa mea, Principesa Mostenitoare Margareta, si pe unchiul meu, Principele Radu, care au facut lucruri importante pentru tara, pe care îi consider adevarate modele si care au devenit mentorii mei. Îmi doresc sa duc mai departe munca dificila pe care au început-o membrii Familiei Regale si sper ca, alaturi de tinerii din generatia mea, sa construim o tara mai puternica si sa ne putem gasi cu totii locul acasa, în România.
Alteta Sa Regala Principele Nicolae al României

24,80 lei31,00 lei
Livrare: ~24 de ore

Descriere

Pornind de la dialogul init,iat de istoricul Filip-Lucian Iorga, acest volum îs,i propune sa(-l prezinte românilor pe Principele Nicolae, nepotul Majesta(t,ii Sale Regelui Mihai: de la prima sa vizita( pe ta(râm românesc din 1992 la hota(rârea de a se stabili în România în 2012.

Îl vet,i cunoas,te pe Principele Nicolae în copila(rie, pasionat de poves,tile cavaleres,ti, dar s,i dornic sa( exploreze lumea. Vet,i descoperi un adolescent dinamic, pasionat, ca s,i bunicul sa(u, de mas,ini, povestindu-s,i cu haz peripet,iile prin care a trecut pentru a-s,i obt,ine permisul auto în Kenya. Un tâna(r care a urmat un colegiu tradit,ional britanic s,i a studiat managementul în Anglia, pa(strându-s,i, în acelas,i timp, pasiunea pentru sport: a jucat fotbal, crichet, hochei, lacrosse s,i rugby, a fa(cut scufunda(ri în ocean s,i a fost instructor de rafting în Africa.

As,adar, vet,i face cunos,tint,a( cu un tâna(r care a stat la masa( ala(turi de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, de unchii s,i verii lui din Familiile Regale ale Europei, dar s,i de copii ai stra(zii, în organizat,ii de binefacere. S,i care asta(zi îs,i asuma( îndatoririle de Principe al României.

Pentru mine, fiecare întrevedere cu Principele a fost o mare pla(cere. Am fost impresionat de felul direct s,i firesc în care mi-a vorbit. Acolo unde cei mai mult,i dintre noi ar abandona, ar ridica din umeri sau s-ar plânge, Principele intuies,te solut,ii s,i e gata sa( se im­plice în rezolvarea problemelor. Are atitudine­a pe care mi-o doresc pentru generat,ia mea.

Filip-Lucian Iorga

Deocamdata(, îmi este greu sa(-mi închipui cum va ara(ta viitorul meu aici, dar îi am ala(­turi pe ma(tus,a mea, Principesa Mos,tenitoare Margareta, s,i pe unchiul meu, Principele Radu, care au fa(cut lucruri importante pentru t,ara(, pe care îi consider adeva(rate modele s,i care au devenit mentorii mei. Îmi doresc sa( duc mai departe munca dificila( pe care au început-o membrii Familiei Regale s,i sper ca, ala(turi de tinerii din generat,ia mea, sa( construim o t,ara( mai puternica( s,i sa( ne putem ga(si cu tot,ii locul acasa(, în România.

Altet,a Sa Regala( Principele Nicolae al României

Principele Nicolae iubes,te foarte mult România s,i simte ca( aici e acasa(. Cred ca( asta îl va ajuta sa( învinga( toate dificulta(t,ile, sa( învet,e despre t,ara( s,i sa(-i sprijine pe oamenii ei. Este un principe al generat,iei sale s,i am toata( încrederea ca( îs,i va pa(stra echilibrul, modestia, s,i ca( stra(lucirile treca(toare nu-i vor ra(pi din generozitatea s,i din luciditatea pe care le are asta(zi. Am sperant,a ca( românii îi vor acorda din ce în ce mai multa( încredere s,i afect,iune.

Altet,a Sa Regala( Principesa Mos,tenitoare Margareta a României

Alte detalii
Subtitlu Dialog cu PRINCIPELE NICOLAE AL ROMANIEI
Colectia Carti Regale
ISBN-13 9786065886759
Traducatori Sorin Petrescu
Anul aparitiei 2014
Editura Curtea Veche
Dimensiuni (LxIxG) 15.2 x 21 x

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: