skip to content

Miniaturi Sibiene

Miniaturi Sibiene von DAGMAR DUSIL

Preis pro Stück:
Lei 24 / € 8,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 107 p.; Pb.
Erscheinungsjahr: 2013
Verlag: Honterus
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789731725987

Despre copilarie, locurile natale, începutul anului scolar, porumbei si câini, gara si urme. Despre asta - si nu numai - vorbeste Dagmar Dusil în cartea "Miniaturi sibiene", un volum ce este "o declaratie de dragoste fata de Sibiu", dupa cum însasi îl numeste. Prozatoare, eseista si traducatoare, s-a nascut în orasul de pe Cibin si a urmat cursurile Facultatii de Filologie a Universitatii "Babes - Bolyai" din Cluj - Napoca, iar din 1985 traieste în Germania.

Sibiul de altadata

Evenimentul de lansare a cartii "Miniaturi sibiene" a fost prezentat de Beatrice Ungar si Ioan Radu Vacarescu, în prezenta autoarei, debutând cu un scurt moment artistic construit de Ioan si Elena Bojin. "Sunt emotionat, fiindca e vorba de Sibiu, oras despre care am scris destul de mult", a spus Ioan Radu Vacarescu. Cartea - adauga acesta - este un amestec de proza, autofictiune, informatie istorica si turistica, care reitereaza Sibiul de... altadata. "A fost o vreme când voiam sa nu plec niciodata din orasul acesta, din Sibiul meu si a fost o vreme când nu voiam sa revin niciodata în orasul pe care-l parasisem într-o buna zi, în preajma Craciunului", noteaza Dagmar Dusil în capitolul "Sibiu, Sibiul meu", care deschide si paginile acestei carti. Povestirile sale sunt însotite de imagini alb-negru, care întregesc naratiunile. Prefata cartii îi apartine lui Andrei Codrescu, iar postfata Ioanei Ieronim. Aparut la Editura Honterus, volumul devine un îndreptar pentru... copilarie. "Cartea sa devine îndemn si ispita pentru sibienii care s-au nascut cu condeiul în mâna si cu sufletul însetat de frumusetile naturale ori zidite cu arta. Se degaja din paginile cartii o mare dragoste pentru cei din familie, prieteni de cartier ori colegi de scoala si liceu, celebru prin personalitatile pregatite în clasele sale, sub mâna unor dascali de valoare didactica, condusi de exigenta si consecventa", a spus Vasile Rusu. De altfel, cele 110 pagini ale "Miniaturi(lor) sibiene" sunt caracterizate de Beatrice Ungar ca fiind personale si subiective. "<<Miniaturile>> sunt scrise cu inima deschisa, fara menajamente, autentic. Autoarea formuleaza foarte personal ideile sale. Ea venereaza orasul ei natal în mod clar, dar rezonabil, chiar daca miniatura în care numeste obiective de interes turistic din toata lumea alaturi de obiectivele din Sibiu poarta titlul <<Comparatii îndraznete>>", a spus aceasta. În original, respectiv în limba germana, cartea a aparut anul trecut, fiind prezentata la Sibiu în 19 iulie 2012.
Cei care doresc sa achizitioneze volumul "Miniaturi sibiene", semnat de Dagmar Dusil, o pot face de la Libraria Erasmus, la pretul de 24 lei.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: