skip to content

Spuse, traite, dorite. Amintiri

Spuse, traite, dorite. Amintiri von Ioan Holender

Preis pro Stück:
Lei 36 / € 12,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 287 S. / pagini; Pb.
Erscheinungsjahr: 2011
Verlag: Iasi : Editura Universitatii „Al. I. Cuza"
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789736406539

Editie ingrijita de Gabriel Kohn. Traducere de Ioana Rostos. Postfata de Cornel Ungureanu.
„Cu zece ani in urma, in 2001, am terminat De la Timisoara la Viena, o carte in care descriam circumstantele plecarii mele din Timisoara si primii mei ani in pribegie, sfarsind cu primii zece ani in fruntea Staatsoper. De aceasta data incerc o reluare a începuturilor si o continuare a celor petrecute la Staatsoper, in afara ei si in lunile de dupa ce am parasit-o. In timp ce atunci, aflat in plina activitate, a trebuit vrand-nevrand sa iau in considerare si sa menajez pe unul sau pe altul, de data aceasta nimic si nimeni nu m-a impiedicat sa descriu si fapte neplacute unuia sau altuia. Cele doua carti se intregesc, iar acest volum rotunjeste povestea activitatii mele la opera vieneza." (Ioan Holender)

Despre autori. Ioan Holender (n.1935, Timisoara) a fost directorul Operei din Viena vreme de peste 18 ani, mandatul sau treminandu-se in 2010. In prezent este presedinte si director artistic al Festivalului International „George Enescu" de la Bucuresti.
De-a lungul timpului a fost onorat cu numeroase distinctii, printre care: Officier de L'Ordre des Arts et des Lettres, Franta (1999), Österreichisches Ehrenkreuzes für Wissenschaft und Kunst 1. Klasse, Membru de Onoare al Academiei Romane.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: