skip to content

Mandrie si Prejudecata

Mandrie si Prejudecata von Jane Austen

Preis pro Stück:
Lei 35 / € 11,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: Pb.
Verlag: Aldopress
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789737010605

MANDRIE SI PREJUDECATA, publicat pentru prima oara pe 28 ianuarie 1813, este cel mai cunoscut si apreciat roman scris de Jane Austen si, totodata prima comedie romantica din istoria romanelor.

În acelasi timp a devenit unul dintre cele mai citite si vandute romane din istorie. Autoarea a lucrat la el intre 1796 si 1797 sub titlul provizoriu FIRST IMPRESSIONS. Asemeni volumelor SENS AND SENSIBILITY (Dragoste si ratiune) si NORTHANGER ABBEY ( Manastirea Northanger) activitatea de creatie s-a desfasurat în Steventorn, Hampshire. Titlul final i-a fost inspirat din volumul CECILIA de Fanny Burney, pe care Jane Austen o admira foarte mult.

""Este un adevar universal recunoscut ca un burlac, posesor al unei averi frumoase, are nevoie de o nevasta"". Este fraza memorabila cu care începe volumul si piatra de temelie a întregii intrigi. Este povestea independentei si curajoasei Elizabeth Bennet, una dintre cele cinci surori care trebuie sa ia în casatorie pe bogatul dar arogantul Mr. Darcy. Ceea ce urmeaza este una dintre cele mai frumoase, amuzante, naturale si încantatoare, inteligente, savuroase curtare cunoscuta în literatura, scrisa de talentata Jane Austen, la numai 21 de ani! Este unul dintre cele mai ecranizate romane din istoria literaturii.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: