skip to content

Lugojul Sahist

Lugojul Sahist von Ligia Jicman

Preis pro Stück:
Lei 105 / € 33,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 187 S.; gebundene Ausgabe
Erscheinungsjahr: 2020
Verlag: Waldpress
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786066142533

Dupa cum prea frumos ne-a obisnuit în ultimii ani, maestra internationala Ligia Jicman a publicat un nou volum despre sah.

Cu o perseverenta demna de invidiat si, mai ales, de urmat, Ligia Jicman continua "sapaturile arheologice" în bogatul tezaur al sahului banatean, cu cartierul general la Timisoara.

Dupa volumele Campionatele de sah ale Timisoarei (împreuna cu Adrian Bach, 2016) si Repere sahiste timisorene (2019), iata ca în 2020 avem parte de Lugojul sahist.

Volumul este, dupa parerea mea, una din cele mai bune aparitii de acest gen în publicistica noastra, îmbinând în mod placut informatii istorice cu fragmente din presa timpului si cu fotografii, unele din ele inedite sau prea putin cunoscute. Axat pe personalitati sahiste din zona Lugojului, lucrarea Ligiei Jicman aduce o serie de informatii noi despre mai cunoscutii Ionel Lintia, Adolf Pichler sau Constantin Raina, alaturi de Gheorghe Szondy, Gheorghe Dulcu sau Virgil Schiopescu, cu totii meritând o recunoastere pe masura activitatii sportive sau de popularizare a sahului.

Nu în ultimul rând, trebuie amintita si tinuta grafica, cu hârtia velina care confera o calitate superioara reproducerilor foto, precum si coperta hard, ambele dând o nota de eleganta suplimentara volumului.

Iar acum, sa asteptam urmatorul volum sub semnatura Ligia Jicman!

Marian Stere

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: