skip to content

Toate greselile care se pot face

Toate greselile care se pot face von Catalin Pavel

Preis pro Stück:
Lei 40 / € 13,50
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 248 S.; Softcover/Paperback
Erscheinungsjahr: 2022
Verlag: Humanitas
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789735070168

„Un barbat e pe cale sa se desparta de femeia pe care înca o iubeste si, încetul cu încetul, tot decorul din jur se schimba. Povestea pare sa se îndrepte spre o distopie. Eu o vad mai degraba ca pe o splendida parabola despre dragostea care distruge sau reface întreaga lume. Despre dragostea si lumea în care facem toate greselile posibile.

Desi ecourile prezentului, cu metehnele si amenintarile lui, sunt usor de recunoscut, totul e proaspat în aceasta carte: emotionantele personaje ale diasporei cu care se intersecteaza traducatorul-interpret Radu Grinda, scenele cu copii, amintirile, primejdiile venite la pachet cu gesturile colective salvatoare, pâna si cumpararea unui sendvis în pauza de masa.

Catalin Pavel are un stil dens, atasant, care se opune banalitatii lumii prin observarea omenescului cu o atentie si o întelegere de-a dreptul binefacatoare. Lumea contemporana/viitoare e privita cu neîncrederea si umorul pe care le merita.

Observatia criticului: Nu ratati aparitia întâmplatoare a unui anume Pavel, mereu nedumerit, «picat din luna», episod care revine în toate romanele de pâna acum ale autorului: e semnatura lui secreta. si nu ratati nici o întâlnire cu cartile a caror semnatura e Catalin Pavel." — IOANA PÂRVULESCU

„Sa scrii un roman ramâne cea mai curioasa îndeletnicire din lume. Cum s-a putut ajunge la asa ceva? Poate din cauza ca, indiferent cât de mult uitam asta, scrisul si cititul ne scot din bolgia intermitentei si a fragmentarului. si din cea a artificialitatii, care doare fara sa-si dai seama. O vreme am crezut ca scriu o utopie neagra. Ar fi groaznic, bineînteles, sa ajungem sa traim într-o lume fara copaci – de fapt, ar fi o lume fara oameni. Dar, la urma urmei, e un roman despre iubirea care nu te poate parasi cu totul. Sau ma însel, si poate." — CATALIN PAVEL

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: