skip to content

Muntii Rodnei. Harta de drumetii

Muntii Rodnei. Harta de drumetii
Muntii nostri

Preis pro Stück:
Lei 23 / € 7,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Landkarten
Seiten / Format: 1 Karte; 230 x 100 mm
Erscheinungsjahr: 2020
Verlag: Schubert & Franzke
Sprache: Rumänisch
ISBN: 5948490930528

Muntii Rodnei fac parte din grupa nordica a Carpatilor Orientali, cu inaltimea maxima de 2.303 de metri, atinsa in Vf. Pietrosul Rodnei, fiind cei mai inalti si mai greu de strabatut din lantul Carpatilor Orientali. Culmea principala, cu o lungime de peste 50 km si o latime de 30-40 km, orientata est-vest, este abrupta spre nord si domoala spre sud.
Muntii apar sub forma unui horst alcatuit din sisturi cristaline, delimitat de falii profunde: Dragos Voda (la nord) si Rodnei (la sud). Din intregul lant carpatic oriental, Muntii Rodnei pastreaza cel mai bine urmele ghetarilor cuaternari. Acesti munti prezinta numeroase circuri glaciare (Ineu - Lala, Negoiescu, Iezer, Buhaescu, Izvorul Cailor, Puzdrele etc.), chei si defileuri (Cheile Bistricioarei, defileurile Stramba, Rebra, Cormoaia, Pasul Prislop etc.), cascade (Cascada Cailor, cu o cadere de peste 80 m, fiind cea mai mare din tara, treapta principala avand peste 16 m inaltime, Guset, Cormoaia, Anies, Puzdrele - la 1.520 m altitudine).
In Muntii Rodnei gasim si un numar mare de pesteri dintre care cele mai importante sunt: Pestera Izvorul Tausoarelor, cu o lungime de peste 16 km, Pestera Maglei, Pestera Jgheabul lui Zalion (galeriile sale totalizeaza 2.121 m si are o denivelare de 226 m, intrarea in pestera facandu-se printr-un aven adanc de 44 m, cu un diametru de 3 m), Pestera Grota Zanelor, cu o lungime de 4.368 m, avand coeficientul de ramificatie cel mai mare din Romania, Pestera Izvorul Albastru al Izei, cu o lungime de 2.500 m, Pestera Baia lui Schneider, situata la peste 1.500 m altitudine si cu o lungime de 430 m.
Desi traseele din Muntii Rodnei sunt descrise ca fiind mai solicitante decat alte trasee din Carpati, privelistile precum cea a Lacului Albastru sau Cascadei Cailor ii lasa fascinati pe toti cei care ajung pe acolo. Pentru a facilita calatoria celor care se incumeta sa porneasca pe traseele din Muntii Rodnei, Schubert & Franzke a creat harta de drumetie perfecta pentru astfel de aventuri.