skip to content

Literatura romana. Manual preparator pe baza tuturor manualelor alternative ale ciclului gimnazial

Literatura romana. Manual preparator pe baza tuturor manualelor alternative ale ciclului gimnazial von Ion Popa, Marinela Popa

Preis pro Stück:
Lei 23 / € 7,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 272 S.; 160 x 230 mm
Erscheinungsjahr: 2015
Verlag: Niculescu
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789737487117

Axat pe textele incluse in cele trei manuale alternative in vigoare si conform actualei programe de limba si literatura romana aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, volumul preparator propus de incercatul cuplu de autori – dascalii Marinela Popa si Ion Popa sunt autori si coautori ai unui important numar de lucrari de profil – ofera consultantilor sai o structurare a comentariilor propriu-zise pe baza genurilor si speciilor literare carora le apartin textele analizate, precum si a notiunilor de teorie literara prevazute de programa in vigoare, genurile si speciile fiind introduse prin scurte prezentari.
De o abordare aparte se bucura textele epice si cele dramatice, in privinta carora lucrarea recurge la defalcarea analizei (continut, caracterizarea personajelor si demonstrarea apartenentei textului la specia literara pe care o reprezinta), prin demonstratia apartenentei la o specie literara fiind trecute si operele genului liric.
Reeditare, lucrarea aduce completari unora dintre capitole, incluzand insa si capitole inedite, a caror oportunitate este justificata de intentia de a cuprinde cat mai multe notiuni de teorie literara, absolut necesare, chiar daca acestea nu sunt pretinse de programa examenului de capacitate (Comicul. Forme ale comicului intalnite in diferite opere literare, Argumentarea unei notiuni de teorie literara si Personajul literar. Caracterizarea lui).

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: