skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Repere sahiste Timisorene

Repere sahiste Timisorene von Ligia Jicman

Preis pro Stück:
Lei 84 / € 28,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 256 S.; Broschiert
Erscheinungsjahr: 2019
Verlag: Waldpress
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786066142373

Lucrarea recent aparuta, Repere sahiste timisorene, semnata de maestra internationala si antrenoarea Ligia Jicman, este o incursiune bine documentata în istoria evenimentelor sahiste ce au avut loc la Timisoara de-a lungul timpului. Contine un album foto al sahului timisorean, cu circa 300 de fotografii, precum si biografiile sahistilor de seama ai Timisoarei, bogate în date si detalii.

Daca ar fi sa rezum cât mai scurt subiectul lucrarii recent aparute Repere sahiste timisorene semnat de maestra internationala Ligia Jicman, mi-ar fi greu sa ma refer doar la una din trasaturile definitorii, din care mentionez în continuare, deoarece ele se împletesc armonios în volum.

Prima ar fi incursiunea bine documentata în istoria evenimentelor sahiste ce au avut loc la Timisoara de-a lungul timpului.

Apoi ar fi faptul ca ne aflam în fata unui adevarat album foto al sahului timisorean si cu cele circa 300 de fotografii, cred ca este cea mai mare colectie de fotografii sahiste publicate într-un singur volum în tara noastra. As fi vrut sa le numar, dar te captiveaza sa le privesti, sa le citesti legenda, sa le interpretezi în curgerea timpului... si uiti de numaratoare!

Demne de remarcat sunt si biografiile sahistilor de seama ai Timisoarei, bogate în date si detalii.

Ligia Jicman este deja un autor consacrat într-ale sahului, iar acesta este al 6-lea volum în care este implicata! Îmi aduc aminte acum si reiau ccea ce spuneam la precedenta publicatie a Ligiei Jicman, avându-l coautor pe sotul sau, maestrul FIDE Adrian Bach, Campionatele de sah ale Timisoarei:
Îmi doresc ca si alti pasionati de sah din tara sa ia exemplul Ligiei Jicman si sa aiba grija de evenimentele din zona lor, de predecesorii lor, de istoria lor - în fapt a noastra, a tuturor sahistilor din România.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: