skip to content

Les eglises fortifiees par les Saxons en Transylvania

Les eglises fortifiees par les Saxons en Transylvania von Ioan Marian Tiplic

Preis pro Stück:
Lei 80 / € 27,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 119 p.
Erscheinungsjahr: 2008
Sprache: Französisch
ISBN: 9789737959485

Terra Ultrasilvana, Transilvania - tara de dincolo de paduri - poate fi considerata una din cele mai sugestive ilustrari ale conceptului de „peisaj cultural". Una din componentele esentiale din acest punct de vedere este constituita din asezarile rurale fondate de sasi cu aproximativ opt sute de ani in urma. (Editii disponibile: Romana, Germana, Engleza, Franceza)
Despre autor:
Ioan Marian Tiplic este absolvent al Facultatii de Litere, Istorie si Jurnalisticã (sectia Istorie - Antropologie) a Universitatii „Lucian Blaga" din Sibiu, 1996. Studii aprofundate, cu specializarea „Conservarea si restaurarea patrimoniului national", 1997.

Doctor în Istorie (2003), cu o lucrare despre „Sistemele de fortificatii din Transilvania in secolele XI-XIV". Din 2004 este seful catedrei de istorie antica si medievala a Universitatii „Lucian Blaga" din Sibiu. A publicat numeroase articole privind istoria medievala a Transilvaniei. Printre altele, este autorul volumelor: „Breslele producatorilor de arme din Sibiu, Brasov si Cluj (sec. XIV-XVI)", 2001, „Prelegeri de istorie medie universalã. Evul Mediu timpuriu in Europa si Orientul Apropiat" (colaborare cu Z.K. Pinter), 2004 si „Contributii la istoria spatiului romanesc in perioada migratiilor si Evul Mediu timpuriu", 2005.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: