skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Studiul China

Studiul China
Carte de bucate. Peste 120 de retete de preparate integrale pe baza de legume si fructe

Preis pro Stück:
Lei 90 / € 19,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 284 S.
Erscheinungsjahr: 2014
Verlag: Adevar Divin
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786068420349

Una dintre particularitatile cartii lui LeAnne este folosirea unor retete care nu contin grasimi adaugate si putina sare – sau chiar fara sare – si care recurg la minimum, în modul cel mai judicios, utilizarea de agenti de îndulcire. Unele persoane, care nu pot în ruptul capului sa accepte ideea de a nu folosi zahar sau grasime în dieta cotidiana pot sa-i puna la îndoiala strategia fara-grasimi, dar dovezile stiintifice arata ca ar trebui sa încercam sa evitam sa folosim grasimi adaugate, mai ales persoanele care fie se confrunta cu un risc sporit de aparitie a unei boli degenerative (respectiv majoritatea oamenilor) sau cei care au fost deja diagnosticati cu o asemenea boala (de exemplu, boli cardiovasculare, cancer, diabet si alte tulburari metabolice si obezitate). Folosesc termenul grasimi „adaugate" pentru a face distinctia fata de alimentele pe baza de legume si fructe care au un continut bogat de grasimi, deoarece acestea au adeseori o rezerva naturala de antioxidanti, fibre si genul adecvat de proteine.
Stiu ca pentru multi oameni care au avut întotdeauna o dieta tipic americana – tipica omului modern din tarile dezvoltate – trecerea la o dieta fara grasimi adaugate poate constitui o foarte mare provocare – cel putin la început. Dar este important sa se stie ca s-a dovedit ca grasimile dau dependenta, facându-i adeseori pe oameni sa consume cantitati tot mai mari de-a lungul timpului. În cele din urma, devine cât se poate de dificil pentru multi oameni sa îsi revina de pe urma acestei dependente. La fel ca în cazul multor altor dependente, unora li se pare nu numai dificil sa faca schimbarea, ci devin si neobisnuit de defensivi în privinta preferintelor lor.
Însa schimbarea este posibila. Este nevoie doar de timp, poate câteva luni pentru unele persoane. Iar din momentul în care schimbarea este împlinita, descoperim gusturi noi la alimentele pe baza de legume si fructe, gusturi despre care aproape ca nici nu stiam ca exista. Din momentul în care ajung în acest punct mai sanatos, multi dintre ei descopera ca daca, din curiozitate, revin la vechile preparate care plutesc în grasime, se confrunta cu dificultati – poate chiar tulburari intestinale reale – sau este posibil sa constate ca mâncarea de odinioara are gust mai curând de unsoare stricata.
Vânduta în aproape un milion de exemplare si aclamata drept una dintre cele mai importante carti de sanatate si nutritie contemporane, Studiul China dezvaluie faptul ca dieta traditionala occidentala a condus la o dezvoltare pe scara larga a celor mai mari probleme de sanatate ale momentului, inclusiv obezitatea, diabetul, afectiunile cardiace si cancerul. Bazata pe cel mai cuprinzator studiu de nutritie care a fost realizat vreodata, cartea îi pune în mâini cititorului dovezi imposibil de contestat ca o alimentatie bazata pe plante duce la o stare optima de sanatate având capacitatea de a opri sau vindeca numeroase afectiuni.
Pentru prima oara, o carte de bucate porneste de la aceste descoperiri si pune la dispozitie retete de preparate culinare bazate pe dovezile stiintifice ale Studiului China. Scrisa de LeAnne Campbell, fiica unuia dintre autorii Studiului China – dr. T. Colin Campbell – si mama a doi adolescenti înzestrati cu o sanatoasa pofta de mâncare, Studiul China – Carte de bucate cuprinde retete delicioase, usor de realizat, bazate pe plante, fara adaos de grasimi, cu zahar si sare la minimum, retete verificate, care asigura o stare optima de sanatate – fara niciun sacrificiu în ce priveste savoarea si aromele.