skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Între Orient si Occident

Între Orient si Occident von Neagu Djuvara

Preis pro Stück:
Lei 89 / € 30,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 512
Erscheinungsjahr: 2022
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789735077402
Auflage / Bände: Humanitas

Cartea lui Neagu Djuvara este povestea miracolului petrecut cu doua provincii de la marginea imparatiei turcesti, Tara Romaneasca si Moldova.

Calatorii straini remarcau ca la Bucuresti si la Iasi treburile publice si viata privata aveau acelasi ritm ca la Constantinopol. Putini banuiau ca in atmosfera letargica a unui sfarsit de imperiu aristocratia fanariot-bizantina va trece de la caftan, anteriu si giubea la frac si manusi albe si isi va insusi ideile si moravurile occidentale in doar cateva decenii.

Chiar inainte de ei, domnitele, de parca nu ar fi purtat niciodata salvari, fermenele, cepchene si iminei, isi etalasera la balurile de la curte rochiile croite ca la Paris sau la Viena. Nimic din vechea societate– sat si oras, negot, mestesuguri, armata, invatamant si biserica– nu a ramas pe loc.

Universul spectaculos si pestrit– in parte oriental, in parte occidental– de acum aproape doua veacuri e si mai bine infatisat in aceasta editie ilustrata: sunt zeci de pagini cu imaginile oamenilor de atunci si ale minunatelor lor podoabe, straie si arme.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: