skip to content

< Previous article   Next item >

Harta de drumetie / Hiking map Muntii Giumalau-Rarau-Tarnita

Harta de drumetie / Hiking map Muntii Giumalau-Rarau-Tarnita
M 1: 60 000

Price per copy:
Lei 23 / € 7,50
incl. VAT: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Delivery fees

Available

Category: Landkarten
Pages / Format: Landkarte
Edit year: 2018
Publishing House: Schubert & Franzke
Language: Englisch
ISBN: 5948490930320

Muntii Giumalau-Rarau-Tarnita constituie o zona turistica de mare importanta în cadrul Carpatilor Orientali fiind formata din trei masive strâns legate a caror importanta pentru turism deriva din urmatoarele aspecte: varietatea peisajelor naturale impuse de relief si vegetatie; accesibilitatea determinata de prezenta culoarelor de vale ce încadreaza cele doua masive montane. Aici se gasesc doua centre turistice de mare însemnatate ce se afla la periferie (Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei), ce constituie puncte de plecare pentru principalele fluxuri de turisti.

Masivul Giumalau, care este partea vestica a unitatii, are urmatoarele limite: la nord Valea Moldovei, la est vaile opuse Giumalau si Colbu, la sud Valea Bistritei si Depresiunea Dorna, la vest Valea Bistritei si Pasul Mestecanis. Are altitudinea maxima în Vârful Giumalau (1857 m) si este format din sisturi cristaline.

Masivul Rarau, care este partea centrala a unitatii, are urmatoarele limite: la nord Valea Moldovei, la sud-est vaile opuse Chiril si Gemenea - vai care izvorasc de sub Curmatura Prislop, la sud Valea Bistritei, la vest vaile opuse Giumalau si Colbu. Cel mai înalt punct din acest masiv este Vârful Rarau (1651 m). Fiind formate din klippe calcaroase, aici s-au format renumitele Pietrele Doamnei.

Masivul Tarnita, care este partea estica/sud-estica a unitatii, mai putin cunoscut turistic, are urmatoarele limite: la nord-vest vaile opuse Chiril si Gemenea, la est vaile opuse Suha si Cotârgasi (linie unde se întâlneste cu Muntii Stânisoarei), la sud si la vest Valea Bistritei. În Vârful Bâtca Oblâncului are punctul maxim, la altitudinea de 1474 m. Format tot din klippe calcaroase, dar cu aparitii de mineralizari.