skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Hiking Map of the Gutai Mountains - Harta de drumetie a Muntilor Gutâi

Hiking Map of the Gutai Mountains - Harta de drumetie a Muntilor Gutâi
M 1:25.000

Preis pro Stück:
Lei 23 / € 7,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Landkarten
Seiten / Format: Faltkarte; Faltkarte
Erscheinungsjahr: 2018
Verlag: Klausenburg, Schubert+Franzke
Sprache: Englisch
ISBN: 5948490930382
Auflage / Bände: Muntii nostri nr. 20

Muntii Gutâiului este o grupa montana din Carpatii Orientali, fiind delimitati la vest de Muntii Ignis prin Valea Râusor, Pasul Gutâi si Pârâul Sasar; la nord de Depresiunea Maramuresului; la est de Muntii Lapus prin Pârâul Oanta, Pasul Neteda si Pârâul Cavnic; la sud de Depresiunea Baia Mare.
Muntii Gutâiului din punct de vedere geologic este alcatuit din roci vulcanice eruptive (neogene). Pe aceste roci s-a format un relief care atinge altitudinile maxmile la Vârful Gutâi 1443 m, Vârful Gutâiul Doamnei 1424 m, Vârful Gutâiul Mic 1398 m.

Cea mai mare atractie turistica a masivului este: Rezervatia naturala Creasta Cocosului. Creasta reprezinta o colina ascutita, crenelata, dintr-un vechi crater vulcanic de circa 200 m lungime, aflata la o altitudine medie de 1200 m, cu o orientare spatiala în directia nord-vest sud-est. Rezervatia fiind si monument al naturii, are ca scop protectia si conservarea unor elemente naturale cu valoare si semnificatie ecologica, stiintifica si peisagistica deosebita.