skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Trasee cu bicicleta in Bucovina 1:60.000/ Cycling Trails in Bucovina 1:60.000

Trasee cu bicicleta in Bucovina 1:60.000/ Cycling Trails in Bucovina 1:60.000
Muntii Nostri

Preis pro Stück:
Lei 39 / € 13,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Landkarten
Seiten / Format: 22 S.
Erscheinungsjahr: 2021
Verlag: Schubert & Franzke
Sprache: Rumänisch
ISBN: 5948490930535

Aceasta colectie de harti realizata de editura Schubert & Franzke este o incercare indrazneata de a reuni sub o singura coperta trasee de bicicleta din Bucovina, una din regiunile istorice cu un potential turistic (cultural si etnografic) foarte bine reprezentat. Traseele de bicicleta au fost parcurse intre anii 2018-2020, in colaborare cu Salvamont Vatra Dornei.
Tinutul Bucovinei este cunoscut la nivel national si international pentru bisericile si manastirile cu fresce variate, picturi murale care se remarca prin durabilitatea pigmentului albastru (e.g. „albastru de Voronet"), aflate in patrimoniul UNESCO si incluse in catalogul "Marile monumente ale lumii". Tot aici gasim si cea mai veche biserica de lemn din Europa - schitul Putna, cu Biserica de lemn „Dragos Voda". Un loc aparte il are si Ciocanesti, satul muzeu cu peste 600 de case "pictate" cu motive populare, asemeni traditiei oualor incondeiate care dainuie in cultura populara bucovineana de secole.
Harta de cicloturism a Trasee cu Bicicleta in Bucovina poarta indicativul MB05, ceea ce-nseamna ca este al cincilea numar din seria „Harti Cicloturistice".
Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke si datorita structurarii practice ale informatiilor. Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila pasionatilor de cicloturism.
Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: ruta traseului verificat pe teren, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala etc. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta. Umbrirea si curbele de nivel scot in evidenta relieful, usurand orientarea.