skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Povestiri din suflet de copil

Povestiri din suflet de copil von Ruxandra Orga-Dumitriu

Preis pro Stück:
Lei 39 / € 13,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 128 S.; Broschiert
Erscheinungsjahr: 2020
Verlag: Virgo ebooks
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9780988204423

Ilustratii: Oltea Elena Savu

Ruxandra Orga-Dumitriu este eleva în clasa a V-a la scoala "Regina Maria". Înzestrata cu sensibilitate, inteligenta, creativitate, bunatate si umor, la 8 ani s-a apucat sa scrie, surprinzând prin profunzimea si valorile promovate în povestioarele ei. Astfel, a luat nastere "Povestiri din suflet de copil", o colectie MI-NU-NA-TA de 21 de povestioare ilustrate în care veti afla, fara exceptie, deopotriva adulti si copii, ceva care o sa va încânte sufletul, o sa va aprinda imaginatia sau o sa va îndrume pe calea bunatatii, iubirii, adevarului si dreptatii.

Alexandru cel cu suflet bun

La începutul lui septembrie, în prima zi de scoala, am avut un nou coleg de clasa. Era un baietel într-un scaun cu rotile pe nume Alexandru. El a fost bucuros la vederea noilor sai colegi si era nerabdator sa se joace cu ei. A ajuns în acel scaun deoarece a salvat un alt baiat de la un accident de masina, cu pretul sanatatii lui deoarece, dupa acea întâmplare, a ramas paralizat. Noi nu stiam asta, asa ca nu l-am întrebat despre acest incident.

În pauza, nimeni nu se juca alaturi de el, iar Alexandru ramânea în clasa, în cel mai întunecat coltisor si adeseori plângea. Baietelul statea singur, nimeni nu cuteza sa vorbeasca despre ceva cu el. Pâna într-o zi când, în timpul orei, nemaiputând sa îsi stapâneasca mila, un coleg i-a spus doamnei învatatoare problema lui Alexandru. Auzind acestea, dumneaei s-a dus imediat la directiune pentru a rezolva cazul. În timp ce doamna era plecata, baiatul l-a întrebat:

- De ce ai facut asta? Nimeni nu vrea sa vorbeasca despre ce probleme am! Chiar niciunuia dintre colegi nu îi pasa! Dar tu ai vrut sa ma ajuti si îti multumesc foarte mult!

- Placerea a fost numai a mea! Am observat în timpul orelor cum te chinuiai sa scrii si sa citesti si, vazând ca niciunul dintre colegi nu dorea sa te ajute, am vrut sa ma ofer eu.

- Ma bucur tare mult ca ai facut-o! Tu stii câta fericire ai adus în sufletul meu? Acum pot învata ca ceilalti copii, fara a-si mai bate joc de mine cineva! Cum te pot rasplati?

- Rasplata mea este zâmbetul si lumina pe care le vad în ochii tai! Te poti bucura în liniste de cadoul primit. Am facut-o pentru îmi place sa fiu de folos celor din jur!

Deodata, usa clasei se deschise. Era doamna învatatoare. Un domn înalt si slab era în spatele dumneaei. Domnul ducea o banca diferita de celelalte. A schimbat banca lui Alexandru cu cea adusa. Banca era mai mica, astfel ca baiatul putea sa scrie linistit.

Vazând toate aceste lucruri, Alexandru a început sa le povesteasca tuturor cum ajunsese în scaunul cu rotile. Elevii au fost atât de uimiti si emotionati la spusele lui încât le-au dat lacrimile, la fel si doamnei. Nimeni nu si-a putut imagina prin ce a trecut baiatul! Nici eu n-am crezut de prima data. Am fost surprinsi de sacrificiul lui.

De atunci, nimeni nu l-a mai evitat ci, dimpotriva, cu totii ne-am împrietenit cu el, fiind mândri sa avem un asemenea coleg! Iar Alexandru a devenit un baiat vesel, care avea multi prieteni pe care îi ajuta la nevoie si a putut sa învete si sa fie atent în clasa fara nicio grija.