skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Omerta - Hallgatások könyve

Omerta - Hallgatások könyve von Andrea Tompa

Preis pro Stück:
Lei 81 / € 27,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 628 S.; Broschiert
Erscheinungsjahr: 2021
Verlag: JELENKOR KIADÓ
Sprache: Ungarisch
ISBN: 9789635182152

Tompa Andrea új regénye négy ember összefonódó és szétváló sorsát követi végig. Egy széki asszony, egy kolozsvári leány, valamint egy szerzetesno és egy rózsanemesíto férfi szólal meg a könyvben. Miközben kénytelenek szembesülni az életüket közvetlenül befolyásoló történelmi korszakkal, egy szerelmi háromszögbe is belebonyolódnak.
Az ötvenes évek Kolozsvárján a város lakói a mind fojtogatóbb diktatúra kiszámíthatatlan fordulatainak kiszolgáltatva élik hétköznapjaikat. Van, akit magas pozícióba juttat a párt, van, akit börtönbe, az átmeneti enyhülés hónapjainak pedig egy csapásra véget vet az 56-os magyar forradalom.
Milyen életút választható ebben a félelemtol terhes történelmi korszakban? S mi történik a belso értékekkel, a vágyakkal? - Tompa Andrea monumentális regényének talált hosei akarva-akaratlanul megütköznek ezekkel a szorongató kérdésekkel.
A Fejtol s lábtól szerzojének elbeszéloi tehetsége új könyvében is magával ragadja az olvasót.

"De a rózsa, hát azt hogy mondjam el ezeknek a borkabátosoknak? A rózsa, elvtársak, a rózsa, magyarázom nekik, a rózsa, az nem egy virág, mondom, mikor ott nézelodnek a kertben. Hogyan mondhatnám el annak, aki nem tudja, mi a rózsa? A rózsát nem lehet elmondani senkinek, ahogy a földet se, aki nem szereti, akit nem húz magához a föld."