skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Si Eu Am Trait In Comunism

Si Eu Am Trait In Comunism von Ioana Parvulescu

Preis pro Stück:
Lei 64 / € 21,50
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 408 Seiten; paperback
Erscheinungsjahr: 11.2023
Verlag: Humanitas
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789735082079

Viata de zi cu zi din comunism, reconstituita de 95 de autori: scriitori, medici, actori, profesori, ingineri, muncitori etc. Peste 360 de mici povestiri al caror fir rosu e absurdul, iar aici culoarea firului e chiar justificata. Fapte diverse de acasa, de la serviciu, din vacante, de la scoala si facultate, de la munca patriotica, din calatorii. Probleme administrative, dragoste si tot ce mai tine de viata insasi. Cartea nu contine ideologie si nu porneste de la premise politice. Daca din ea rezulta o concluzie politica sau o voluptate estetica, aceasta e problema intima a cititorului. Se poate parcurge ca un roman (fragmentele ei se leaga intr-o poveste dramatica), se poate urmari ca un film plin de situatii nebunesti, imposibile, tip Good bye, Lenin!, sau, pentru cei care sufera de nerabdare, se poate zapa. Te face sa plangi, sa razi, sa gandesti. Intareste memoria si se recomanda in special uitucilor.

Capitolele vietii noastre de zi cu zi din comunism: Nicaieri nu-i mai bine ca acasa; Orasul nostru iubit; La serviciu; La munca voluntara si patriotica; Timp liber; Sarbatori noi si vechi; In calatorie; Oficiale; Scapate de sub control; Cozile; Administrative, institutionale; Scoala; Facultate; La munci agricole; In vacanta, in concediu; Medicale; Dar cu dragostea cum stati?; Mancare si bautura; Haina face pe om; Diverse.

Alexandru Calinescu, Si eu am trait in comunism... (Radio Europa Libera, ianuarie 2016)

Tania Radu, "Cartile vietilor noastre" (22, decembrie 2015)

Nicu Pana, "Cel mai mare noroc al vietii mele e ca am primit in dar, nemeritat, libertatea" (Republica, 1 decembrie 2015)

Dan Parvu in dialog cu Ioana Parvulescu (RFI Romania, decembrie 2015)

Cristian Patrasconiu in dialog cu Ioana Parvulescu (LaPunkt, decembrie 2015)

Radu Paraschivescu recomanda Si eu am trait in comunism ("Da-te la o carte", Digi24, noiembrie 2015)

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: