skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Analiza Datelor Cu Microsoft Excel

Analiza Datelor Cu Microsoft Excel von Oleksik . Liviu Rosca Mihaela

Preis pro Stück:
Lei 69 / € 23,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 234 Seiten; paperback
Erscheinungsjahr: 05.2023
Verlag: Pro Universitaria
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786062616908

Analiza datelor cu Microsoft Excel va propune o incursiune in lumea instrumentelor Microsoft Excel dedicate analizei statistice a datelor experimentale. Desi Microsoft Excel nu este un software dedicat prelucrarii statistice a datelor, raspandirea acestui software si mai ales faptul ca acesta contine un set impresionant de functii si instrumente statistice, grupate intr-un add-ins numit Data Analysis, il recomanda si pentru prelucrarea statistica a datelor experimentale.
Cartea se adreseaza tuturor celor care, avand cunostinte de baza Microsoft Excel, doresc sa invete cum pot utiliza facilitatile oferite de acesta pentru prelucrarea si analiza statistica a datelor, fie acestea date experimentale, date obtinute in urma proceselor de productie, sau de cu totul alta natura.
Structurata pe 9 capitole si continand 3 anexe, cartea abordeaza aspecte fundamentale ale: statisticii descriptive, distributiei probabilitatilor, statisticii inferentiale, tabelelor pivot, regresiei si corelatiei liniare, regresiei multiple, testelor ANOVA, seriilor de timp. Cartea se incheie cu un capitol dedicat Controlului calitatii. Anexele contin informatii despre principalele functii Microsoft Excel utilizate in carte, despre pachetul Data Analysis si setul de instrumente statistice de care dispune si, in final, un mic dictionar de termeni statistic.