skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Ipostaze Ale Poeziei Romanesti Vol.1

Ipostaze Ale Poeziei Romanesti Vol.1 von Niculina Oprea

Preis pro Stück:
Lei 30 / € 10,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 304 Seiten; paperback
Erscheinungsjahr: 09.2023
Verlag: Limes
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789737269591

In contextul aparitiei a numeroase cacti de poezie si a unei lecturi permanente, cunoscand indeaproape fenomenul literar fiind interesata mai ales de problematica poeziei, prin intampinArile noastre critice am hotarat semnalarea aparitiei unora dintre cartile despre care am considerat ca ar fi trebuit sa se vorbeasca sa se scrie mai mult.
Cartea de fata s-a nascut ca urmare a lecturilor asidue intr-o perioada in care critica de intampinare de dupd anul 2000, fie a fost depasita de numarul foarte mare de cacti publicate si atunci criticii literari s-au ocupat fie doar de cartile care le-au parvenit de la autori sau de la edituri, fie doar de cartile anumitor scriitori aflati in cercuri literare a caror vizibilitate ar fi fost benefica si unora altora.
Din cauza tirajelor foarte mici si a distributiei de multe on inexistente, constienti find de neajungerea cartilor la cititori, in intampinarile noastre am cautat ca citarea de texte sa fie cat mai elocventa cu riscul, uneori, de-a fi citat un text mai lung decat concluzia critics. De asemenea, am pastrat optiunea ortografica o fiecarui autor in parte.
Regrupand intampinari critice si eseuri dispersate in reviste literare precum 1?amuri, Viafa Romaneasca, Poem's, Cronica, Arge,sul, Calende, Cafeneaua literara, Timpul i altele, volumul de fan. reflects propriul nostru punct de vedere, intr-un segment de timp, cu privire la aparitiile editoriale prezentate Ezra pretentia de-a concura cu criticii sau istoricii literari dar convinsi find ca fiecare iii are rolul Iui sub cupola culturii literare.
Niculina Oprea