skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Fascinatia Adevarului. Dialoguri Romano-Americane

Fascinatia Adevarului. Dialoguri Romano-Americane von Sirghie Anca

Preis pro Stück:
Lei 119 / € 39,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 406 Seiten; paperback
Erscheinungsjahr: 01.2024
Verlag: Limes
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786067997057

Universitara Anca Sirghie este o mare calatoare. Dar, calatoriile sale, avand ca tinte indeosebi Statele Unite ale Americii si Canada, nu au avut scopuri turistice, nici nu s-au petrecut doar ca urmare a ascultarii acelui glas al departarilor, care i-a ademenit pe marii descoperitori, ci pentru ca Domnia Sa si-a asumat o misiune, anume aceea de a cunoaste fata catre fata diaspora romaneasca, ea fiind convinsa de importanta studierii acesteia, care e "in fapt si pe drept o parte a spiritualitatii nationale."

Asadar, calatoria, pentru Doamna Anca Sirghie, are o dimensiune profund spirituala, aceea de cunoastere, pe de o parte, a modului in care a evoluat si s-a constituit, ca o cumunitate aparte, distincta, in simfonia americana, diaspora romaneasca, si, pe de alta parte, de promovare a valorilor romanesti in sanul acesteia, cu convingerea ca numai astfel, prin limba, arte si literatura, viata dobandeste sens, frumusete si profunzime.

Misionarism cultural, asta a facut doamna Anca Sirghie si pentru aceasta trebuie apreciata activitatea ei de peste Atlantic din ultimul sfert de secol. - Mircea Petean

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: