skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

EXCEPTIONALII

EXCEPTIONALII von GLADWELL MALCOLM

Preis pro Stück:
Lei 78 / € 26,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 271 Seiten; paperback
Erscheinungsjahr: 2009
Verlag: Publica
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789731931142

Cu The Tipping Point, Malcolm Gladwell a schimbat felul în care întelegem lumea. Exceptionalii (în original Outliers) va schimba felul în care întelegem succesul.
Povestile despre cei care au un foarte, foarte mare succes se învârt în jurul inteligentei si ambitiei. În Exceptionalii, Malcolm Gladwell spune ca adevarata explicatie e cu totul alta, iar daca vrem sa întelegem cum se ajunge atât de departe, ar trebui sa ne luam timp sa cunoastem tot ce tine de contextul acestor oameni: familia, locul unde au copilarit, data nasterii. Gladwell contesta mitul asa-zisului merit personal, explorând raportul dintre succes si cultura, hazard, sincronizare, nastere si noroc, si felul în care, în pofida calitatilor si talentului cuiva, mostenirea culturala poate functiona ca o piedica.
Se explica aici, în termeni de generatie, familie, cultura si clasa:

  • ce au în comun Beatles, Bill Gates si Mozart
  • care sunt atuurile ascunse ale atletilor de top
  • de ce sunt atât de buni asiaticii la matematica
  • de ce toti avocatii bine cotati din New York au acelasi CV
  • de ce n-a auzit nimeni niciodata de cel mai inteligent om din lume.

Viata „exceptionalilor" – oamenii ale caror performante ies din sfera experientei comune – urmeaza o logica stranie si inedita. Pentru a descrie aceasta logica, Gladwell vine cu un proiect de valorificare maxima a potentialului.
"Exceptionalii este o carte mai personala decât predecesoarele sale. O poti citi ca pe o autobiografie: un individ de succes care încearca sa-si înteleaga contextul, felul în care a ajuns sa aiba succes si ce înseamna de fapt succesul."
Time