skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

De ce nu mi-a spus nimeni asta pana acum?

De ce nu mi-a spus nimeni asta pana acum? von Julie Smith
Sfaturi practice pentru zile cu susul in jos

Preis pro Stück:
Lei 60 / € 20,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 288 Seiten; paperback
Erscheinungsjahr: 07.2022
Verlag: Litera
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786063388347

Dupa o indelungata experienta de psihoterapeuta, Dr. Julie Smith vine in intampinarea oamenilor din cele mai diverse medii sociale si profesionale, propunandu-si sa-i invete cum sa treaca peste obstacolele vietii de zi cu zi si cum sa se ingrijeasca de sanatatea lor mintala si emotionala.

De ce nu mi-a spus nimeni asta pana acum? este volumul ei de debut si ofera un set de instrumente terapeutice care te vor ajuta sa-ti consolidezi starea de bine si sa ti-o pastrezi chiar si in cele mai grele momente ale vietii. Sfaturile si tehnicile propuse in paginile ei iti vor fi de folos ca sa-ti sporesti rezistenta in fata problemelor cotidiene, sa-ti gestionezi starile de anxietate si depresie, sa-ti consolidezi increderea in fortele proprii, sa-ti gasesti motivatia si, nu in ultimul rand, sa inveti sa-ti ierti propriile greseli.

Pornind de la ideea fundamentala ca sanatatea mintala este la fel de importanta ca sanatatea fizica, Dr. Julie ofera strategii si tehnici verificate stiintific ce te vor ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza mintea omeneasca, oferindu-ti perspectivele si punctele de sprijin necesare pentru a avea grija in fiecare zi de starea ta de bine si de sanatatea ta mintala. Plina de sfaturi intelepte si extrem de utile, De ce nu mi-a spus nimeni asta pana acum? este cartea care iti poate schimba viata!

O carte inteligenta, profunda si directa. Dr. Julie Smith este nu doar o experta in psihologie, ci si prietena de care avem cu totii nevoie. - Lori Gottlieb, autoarea bestsellerelor Poate ar fi bine sa discuti cu cineva si Femei care cauta prea mult

Toata lumea are zile proaste. Toata lumea! Insa diferenta o face frecventa cu care apar aceste zile proaste, precum si gradul de severitate al proastei dispozitii. Un lucru de care am ajuns sa-mi dau seama de cand lucrez ca psihologa este ca oamenii se confrunta deseori cu stari proaste, dar nu sufla o vorba nimanui despre asta. Prietenii si familia lor nu afla niciodata. Isi ascund starile, cauta sa le ignore si sa implineasca asteptarile celorlalti. Uneori oamenii ajung la terapie dupa ani intregi in care au procedat asa.

Daca vezi starile proaste ca fiind pur si simplu rezultatul unui defect al creierului tau, vei ajunge sa crezi ca nu poti schimba nimic in legatura cu ele, asa ca nu vei face decat sa le ascunzi de ceilalti. Iti vei vedea de treburile zilnice, facand tot ce se cade sa faci, zambind tuturor celor carora trebuie sa le zambesti, dar in tot acest timp te vei simti oarecum pustiu pe dinauntru, mereu apasat de acea stare proasta, incapabil sa te bucuri de lucruri asa cum ni se spune ca ar trebui s-o facem. - Dr. Julie Smith

DR. JULIE SMITH este psihologa cliniciana in Hampshire si totodata o profesionista in sanatatea mintala care si-a gasit calea spre oameni in mediul online, prin intermediul blogului sau. Si-a dedicat intreaga cariera starii de bine a adultilor si, in general, misterioasei si complexei minti omenesti. Misiunea ei este sa-i ajute pe oamenii aflati in cele mai neplacute perioade ale vietii lor, fie ca e vorba de sportivi de performanta sau celebritati, fie ca e vorba de oameni obisnuiti: studenti la inceput de drum, parinti, antreprenori, militari de cariera. Mai mult decat atat, Dr. Julie si-a propus sa faca educatia psihologica disponibila online, astfel incat la sfaturile ei fundamentate stiintific sa ajunga cat mai multe persoane care, dintr-un motiv sau altul, nu au acces la terapie.

Dr. Julie, o adevarata vedeta online, este colaboratoare a Serviciului National de Sanatate si a Ministerului Apararii din Marea Britanie. Dispune de o serie vasta de tehnici pe care le adapteaza in functie de fiecare client in parte, printre acestea numarandu-se terapia cognitiv-comportamentala, terapia centrata pe compasiune, terapia prin acceptare si angajament, terapia cognitiv-analitica, terapia dialectic-comportamentala si interviul motivational.

Traducere din limba engleza de Carmen Neacsu.