skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Memoria anilor '80 : noua opozanti ai regimului comunist

Memoria anilor '80 : noua opozanti ai regimului comunist von Lacrimioara Stoenescu

Preis pro Stück:
Lei 41 / € 13,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 398 S.; Broschiert
Erscheinungsjahr: 2021
Verlag: Fundatia Memoria
Sprache: Rumänisch
ISBN: 6422917000739

Interviuri cu Ion T. Ilie, Mihai Ivanescu, Marin Iancu, Ion Draghici, Radu Filipescu, Nicolae Litoiu, Ioan Barabas, Victor Totu si Ioan Leonel Serban

Prefata de Cosmin Budeanca

Postfata de Silviu B. Moldovan

Lacramioara Stoenescu este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti in 1969 si a predat la Colegiul Cantemir-Voda din Bucuresti. La 10 ani, a fost deportata impreuna cu familia in judetul Suceava, tatal sau fiind detinut politic. Ca urmare a acestor evenimente, a fost eliminata din scoala.

Volumul de fata se constituie intr-o dovada incontestabila in ceea ce priveste represiunea politica direct existenta (chiar daca in proportii restranse) in anii '80, in contrast cu perceptia inca majoritara, conform careia problema detinutilor politici a caracterizat numai perioada 1945-1964, ulterior fiind practicate exclusiv metodele preventive.

Silviu B. Moldovan

Avem convingerea ca aceasta carte va reprezenta un adaos binevenit la istoriografia comunismului din Romania in general si la cea a perioadei ceausiste in special. Cu toate ca, din pacate, unii dintre cei intervievati nu mai sunt in aceasta lume, prin ceea ce au facut si prin povestile lor cuprinse inclusiv intre copertile acestei carti, ei vor putea sa reprezinte repere in ceea ce a insemnat opozitia la comunism, respectiv vor putea constitui exemple de curaj si demnitate pentru generatiile prezente si viitoare.

Cosmin Budeanca