skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Compendiu de instrumente pentru evaluarea psihologica a personalitatii

Compendiu de instrumente pentru evaluarea psihologica a personalitatii von Anghel Ilie Gradinariu

Preis pro Stück:
Lei 75 / € 25,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 142 S.; 160 x 240 mm, Broschiert
Erscheinungsjahr: 2020
Verlag: Editura Universitara
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786062810627

Cartea „Compendiu de instrumente utilizate pentru evaluarea psihologica a personalitatii" prezinta o serie de modele conceptuale si instrumente de evaluare psihologica a structurilor de personalitate. Avand in vedere ca subiectul a fost abordat si in alte lucrari recente, autorul propune o pronuntata abordare aplicativa. Se au in vedere principiile practicii: identificarea problemei clientului, incadrarea spetei, alegerea celui mai relevant model teoretic pentru a prezice criteriile si pentru a orienta deciziile ulterioare. Volumul constituie o sursa de documentare foarte valoroasa constituind in egala masura un manual de profil, cat si un ghid de bune practici.
Autorul se adreseaza psihologilor practicieni, dar si celor in curs de formare. In lucrare sunt selectate instrumente de evaluare psihologica a personalitatii avizate de Colegiul Psihologilor din Romania. Sunt prezentate acele scale pentru care exista actual date complete si de inalta calitate stiintifica oferite de distribuitorul lor. Actul psihologic gandit in acord cu acest compendiu are o evidenta utilitate practica.
Structurarea volumului in capitole reflecta, in sine, o cunoastere nuantata a problematicii instrumentelor de evaluare psihologica a personalitatii. Descrierea fiecarui instrument este, de fapt, descrierea felului in care se lucreaza cu acesta in cadrul unui serviciu psihologic validat stiintific. Fiecare prezentare are trimiteri la sursele de informatii cele mai recente, privind adaptarea si etalonarea. Extrem de important este demersal de ilustrare a rapoartelor psihologice, conducand la crearea unei imagini clare asupra modalitatii practice de utilizare a instrumentelor.
Autorul adopta un discurs concis, pragmatic oferind o lectura placuta si utila. Luand forma unui consistent compendiu, lucrarea se inscrie in tendinta actuala de a sistematiza cunoasterea in domeniu, a evidentia directiile teoretice si aplicative de ultima ora.
Prof. univ. dr. Eugen Avram
Universitatea din Bucuresti