skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Lumea estompata

Lumea estompata von Iris Wolff

Preis pro Stück:
Lei 40 / € 13,50
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 228 S.; Broschiert
Erscheinungsjahr: 2022
Verlag: Lebada Neagra
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786069623169

Iris Wolff spune povestea tumultuoasa a unei familii din Banat ale carei legaturi sunt atât de strânse, încât nu se rup nici macar dincolo de granite.
Un roman poetic despre pierdere si noi începuturi.
Roman nominalizat la Premiul pentru Carte Germana 2020, Premiul pentru Carte Bavareza la categoria Beletristica 2020 si Premiul pentru Literatura Wilhelm Raabe 2020, laureat cu prestigiosul Premiu Solothurn în 2021 si tradus în cinci limbi.
Oare Florentine si Hannes le-ar fi deschis usa celor doi tineri calatori daca ar fi stiut ce rol va juca vizita din RDG în viata familiei banatene? L-ar fi sprijinit Samuel pe cel mai bun prieten al sau, Oz, daca ar fi constientizat amploarea deciziei sale? În Lumea estompata, Iris Wolff împleteste traiectoriile a sapte persoane care, în ciuda loviturilor destinului si a distantelor fizice, se regasesc în permanenta. Pe fondul declinului comunismului în Europa si al istoriei framântate a secolului XX, Wolff scrie un roman extraordinar despre prietenie si lucrurile pe care suntem dispusi sa le sacrificam de dragul fericirii altuia, o poveste emotionanta despre iubire si pierdere.
"Pentru un veac si mai multe vieti, Iris Wolff are nevoie de doar 200 de pagini. Si nimic nu lipseste." (Carsten Hueck, SWR2)
"Istoria nu a plutit nicicând mai frumos." (Stefan Kister, Stuttgarter Zeitung)
Iris Wolff s-a nascut în 1977 la Sibiu si a emigrat împreuna cu familia în Germania la vârsta de opt ani. Are studii de limba si literatura germana, grafica, pictura si studii religioase. A lucrat, timp de zece ani, în cadrul Arhivei literaturii germane din Marbach si a primit numeroase premii pentru opera sa literara, printre care Premiul Ernst Habermann, Premiul pentru Literatura ALPHA, Premiul Otto Stoessl, Premiul Thaddäus Troll si Premiul Marieluise Fleißer pentru întreaga activitate literara. A fost nominalizata la prestigiosul premiu Alfred Döblin. Este membra PEN International si locuieste la Freiburg.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: