skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Cititorul

Cititorul von Bernhard Schlink

Preis pro Stück:
Lei 30 / € 10,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 224 S.; 130 x 200 mm
Erscheinungsjahr: 2018
Verlag: Polirom
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789734672066
Auflage / Bände: ed. 2018

Traducere din limba germana de Ana Muresanu
Intr-un stil de o transparenta clasica si folosind tehnica povestirii liniare, romanul lui Bernhard Schlink relateaza povestea trista a unei iubiri stranii, intunecata de trecutul politic al Germaniei naziste. Love story la inceput, Cititorul continua in celelalte doua parti cu tema Holocaustului, punind grave intrebari asupra responsabilitatii morale a generatiei ce a trait in perioada cumplitelor tragedii umane si reprezentind in acelasi timp dilema urmasilor, confruntati la rindul lor cu un adevar si o vina covirsitoare. Romanul a inspirat o ecranizare de succes (cu Ralph Fiennes si Kate Winslet in rolurile principale), care a fost de cinci ori nominalizata la Oscar si la Premiile BAFTA si a cistigat un Glob de Aur.
„Cititorul este un roman fascinant, de un erotism frematator, aflat sub semnul iubirii si al misterului, al ororii si compasiunii si avind drept fundal peisajul bintuit al Germaniei postbelice." (Los Angeles Times)
„Un roman emotionant, care transcende granitele si patrunde in sufletul cititorului." (The New York Times Book Review)
„O carte eleganta, de o rara complexitate morala. Bernhard Schlink isi spune povestea cu o minunata simplitate." (The New York Times)

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: