skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

O regina pe esafod

O regina pe esafod von Hilary Mantel

Preis pro Stück:
Lei 35 / € 11,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 544 S.; Softcover/Paperback
Erscheinungsjahr: 2021
Verlag: Litera
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786063373701

Anglia, 1535. Thomas Cromwell, fiul unui fierar, a ajuns secretarul regelui Henric al VIII-lea si seful Cancelariei. Influenta sa a crescut odata cu cea a lui Anne Boleyn, noua sotie a lui Henric. Insa Anne n-a reusit sa-i ofere regelui un mostenitor, iar inteligenta ei ascutita, alaturi de vointa temerara, ii va instraina pe vechii prieteni ai lui Henric si familiile nobile din Anglia. Cand regele viziteaza Wolf Hall, Cromwell il vede cum se indragosteste de uratica Jane Seymour. La un semn al lui Henric, sfetnicul sau este pregatit sa o indeparteze pe regina de la curte, in urma unui proces de adulter si tradare. Astfel, Cromwell trebuie sa gaseasca o solutie care sa fie pe placul lui Henric, sa protejeze natiunea si sa il mentina, in acelasi timp, in gratiile regelui.

O realizare literara uluitoare, O regina pe esafod spune povestea unui moment terifiant din istoria Angliei, vazut prin ochii uneia dintre cele mai mari romanciere contemporane.

Magnific. Mantel da viata istoriei cu o acuitate politica si psihologica egala cu a lui Tolstoi. Washington Post

O regina pe esafod este cea mai buna carte de fictiune istorica pe care am citit-o vreodata. O realizare exceptionala. Sunday Telegraph

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: