skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Aventurile Lui Cepelica

Aventurile Lui Cepelica von Rodari Gianni

Preis pro Stück:
Lei 39 / € 13,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 200 Seiten; paperback
Erscheinungsjahr: 12.2022
Verlag: Humanitas
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789735071981

Dupa 55 de ani de la publicarea lor in limba romana, Aventurile lui Cepelica, intr-o editie superb ilustrata, ii vor bucura iarasi pe cei mari si cei mici

"Cepelica era fiul batranului Cepeloi si avea nu mai putin de sapte frati: pe unul il chema Ceapaverde, pe altul Cepeluta, pe celalalt Cepusoara si asa mai departe, nume, fireste, cum nu se poate mai potrivite pentru mladitele unei prea cinstite familii de ceapa." Asa incepe povestea care ne deschide poarta spre o gradina secreta, unde fructele si legumele prind viata si trec prin aventuri de negandit. Peste aceasta lume fantastica si colorata, forfotind de personaje simpatice si ciudate (cavalerul Patlagica, cumatrul Afina, baronul Portocala, mister Morcovely, Ridichiuta, contesele Ciresiamare) domneste printul Lamaie - o acritura! - cu armata lui de Lamaiasi. Acuzat de printul cel hain pentru vina de a-l fi calcat pe batatura, batranul Cepeloi ajunge in inchisoare, iar Cepelica, ajutat de mos Dovleac, mesterul Strugure, lelea Lubenita, Capsunica si Ciresel, pune la cale un iscusit plan de evadare. Dar pana sa le reuseasca isprava, prietenii nostri trec printr-o groaza de peripetii, pe care Gianni Rodari le-a insemnat constiincios intr-o carte frumoasa, ca sa le poata citi toti copiii.

GIANNI RODARI (1920-1980), scriitor si jurnalist italian. Unul dintre cei mai importanti autori de carti pentru copii din secolul XX. In 1970 i-a fost acordat Premiul Hans Christian Andersen, cunoscut si sub numele de "Micul Premiu Nobel". Intre 1950 si 1980 a publicat peste treizeci de carti, printre care Il Romanzo di Cipollino (Aventurile lui Cepelica), Favole al telefono (Povesti la telefon), Gelsomino nel paese dei bugiardi (Gelsomino in tara mincinosilor), Il libro degli errori (Cartea greselilor), C'era due volte il barone Lamberto (A fost de doua ori baronul Lamberto). Gramatica fanteziei, publicata in 1973, a devenit o carte de capatai pentru pedagogi si parinti.