skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Mica tara

Mica tara von Gael Faye

Preis pro Stück:
Lei 33 / € 8,25
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 175 S.; 200x130 mm
Erscheinungsjahr: 2017
Verlag: Pandora
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786069780732

Roman distins cu Prix Goncourt des lycéens 2016
Bestseller absolut in Franta si distins cu nenumarate premii, Mica tara este o poveste zguduitoare, pe fundalul genocidului din Rwanda si al razboiului civil din Burundi, despre inocenta copilariei strivite de valurile brutale ale istoriei.
In 1992, Gabriel, in varsta de zece ani, traieste o copilarie idilica in Bujumbura, capitala micii tari africane Burundi, impreuna cu tatal sau francez, mama rwandeza si cu sora lui mai mica. Din nefericire, lumea sa se prabuseste doi ani mai tarziu, odata cu genocidul din aprilie–iulie 1994, cand in Rwanda populatia tutsi este masacrata. In urma acestei tragedii, mama lui Gabriel isi pierde mintile si vietile tuturor se vor schimba radical. Gabriel si sora lui vor pleca in Franta cu un elicopter trimis ca sa-i salveze.
Dupa douazeci de ani insa, Gabriel se va intoarce in Burundi, incercand sa regaseasca o lume pe care o crezuse pierduta pentru totdeauna.
Mica tara ofera o viziune despre lume care nu este politica, ci poetica, incercand sa surprinda toata frumusetea si oroarea vietii. Le Figaro.
Abia mai tarziu mi-am dat seama ca Burundi este o tara saraca. In copilarie, nu realizam saracia din jur, asa ca a fost important sa vorbesc despre asta in roman. Baietelul care traia in acea tara era protejat de o cu totul alta lume, o lume a cartilor lui. O lume care s-a naruit. Gaël Faye.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: