skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Sa tai in piatra vie

Sa tai in piatra vie von Abraham Verghese

Preis pro Stück:
Lei 30 / € 10,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 800 S.; 110 x 165 mm
Erscheinungsjahr: 2019
Verlag: Litera
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786063341892

Shiva si Marion, gemeni identici, vin pe lume din relatia secreta a unei calugarite indiene cu un chirurg englez, intr-un spital al unei misiuni din Etiopia. Uniti la nivelul capului, cei doi sunt separati in ultimul moment. Ramasi orfani de mama in ziua in care se nasc si parasiti de tata in aceeasi zi, cei doi copii impartasesc o legatura supranaturala si aceeasi pasiune pentru medicina si se maturizeaza pe fondul tulburarilor politice care zguduie Etiopia in anii 1960–1970.
Dragostea pentru Genet, fiica doicii lor, si implicarea acesteia in lupta pentru eliberarea Eritreei ii despart in cele din urma, iar Marion, proaspat absolvent al scolii de medicina, este nevoit sa fuga in America. Destinul, prin intermediul aceleiasi Genet, ii readuce impreuna pe cei doi frati in imprejurari dramatice, care refac intrun mod special legatura cu tatal disparut.
Saga gemenilor Shiva si Marion Stone traverseaza continente si generatii, desfasurandu-se in Africa si in America de-a lungul a cinci decenii, si contureaza o poveste despre dragoste si tradare, despre compasiune si vindecare, despre exil si apartenenta.
Magistral... Verghese creioneaza un tablou viu al locurilor, al practicilor medicale si al conflictelor interioare ale personajelor sale. The Washington Post Book World
Mai mult decat o saga de familie, o incantatoare oda inchinata profesiei de medic. Entertainment Weekly
Un roman puternic si emotionant, despre abandon, tradare si dragoste: vindecatoare, dar si distructiva. San Francisco Magazine