skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Mama cainelui

Mama cainelui von Matesis Pavlos

Preis pro Stück:
Lei 75 / € 25,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 288 Seiten; paperback
Erscheinungsjahr: 09.2022
Verlag: Curtea Veche
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786064412454

De ce sunt in stare oamenii pentru a supravietui, cat valoreaza un ideal si o ideologie, ce ramane din marsul triumfal al Istoriei, iata cateva intrebari care razbat din marturisirile micii Raraou. Intre patriotism si supravietuire, care e calea corecta?
Suntem in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial si locuitorii unui orasel grecesc se lupta pentru supravietuire. Foametea e de neindurat si mamele se prostitueaza pentru o bucata de paine in plus pentru copiii lor, in timp ce tatii au plecat sa lupte pentru o cauza in care nu cred, intr-un razboi fara intoarcere. Mizerie, saracie, multe sperante, o lume care, atunci cand devine coplesitoare, se continua in imaginatia unei fetite care refuza sa accepte ca realitatea este si altceva in afara de frumusete.
Cand induiosatoare, cand amuzanta, Raraou, personajul central al acestei carti, se prezinta dinaintea noastra si ne spune o poveste. E povestea propriei vieti, o viata marunta care se intersecteaza cu alte destine, la fel de marunte, toate prinse in vartejul unei istorii necrutatoare.