skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Valuri alinate

Valuri alinate von Carmen Sylva
Gedichte in rumänischer Sprache

Preis pro Stück:
Lei 23 / € 5,92
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 148 S.; Broschiert
Erscheinungsjahr: 2014
Verlag: Diana Press
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789738824348

Maiestatea sa Elisabeta, Regina a Romaniei, Principesa de Wied, pe numele sau complet Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied, a mai fost cunoscuta si sub numele de Regina Carmen Sylva.
Nascuta in 29 decembrie 1843, s-a casatorit in 3 noiembrie 1869 cu Regele Carol I Hoheenzollen-Sigmaringen, decedand pe 2 martie 1916, la varsta de 72 de ani. Mormantul sau se gaseste la Curtea de Arges, alaturi de tosi Regii Romaniei.
Regina a ales pseudonimul Carmen Sylva, latinescul pentru "Cantecul padurii" chiar la indemnul Regelui Carol I, pentru a delimita poeta de Regina. A fost supranumita "Regina Scriitoare": a scris poeme, povestiri, basme, lucrari cu caracter memorialistic. Resedinta ei preferata era Castelul Peles, unde isi tinea si biblioteca. A scris in mai multe limbi, fiind fluenta in germana, franceza, engleza si romana. Cunostea la perfectie inclusiv limbile latina si greaca. In colaborare cu Mite Kremnitz, a tradus poezii de Mihai Eminescu.
Regina Elisabeta Carmen Sylva este considerata pana in zilele noastre drept una dintre cele mai importante mediatoare ale literaturii si culturii romanesti in spatiul vorbitor de limba germana.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: