skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Fa rai din ce ai! - Carte vorbita (Audiobook)

Fa rai din ce ai! - Carte vorbita (Audiobook) von Dan Orga-Dumitriu
Leacuri pentru suflet

Preis pro Stück:
Lei 52 / € 17,50
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Audio-CD
Seiten / Format: CD; CD
Erscheinungsjahr: 2021
Verlag: Orga-Dumitriu
Sprache: Rumänisch
ISBN: 376914

"Suntem cu totii o suma de lumini si umbre. E firesc sa preferam ca gândurile si faptele noastre mai putin onorabile sa ramâna în întuneric. Unii dintre cei care ne aplaudau cândva îsi folosesc acum palmele pentru a ne biciui obrajii, expunându-ne lumii cu satisfactia omului de joasa speta, uitând cu buna stiinta de tot binele pe care i l-am facut cândva. Iar cine uita, nu merita, spunea Nicolae Iorga..."

Nu am întâlnit demult asemenea alaturare frumoasa de proverbe, povete si lectii de viata, însa cartea domnului doctor a fost o surpriza placuta din toate punctele de vedere. Desi coperta o încadreaza direct la categoria dezvoltare personala, as numi-o mai degraba o experienta pentru toti oamenii care citesc cu sufletul deschis, care lasa cartea sa le patrunda pâna în adâncuri si sa îi transforme încetul cu încetul.

"Se spune ca pe învingatori nici ranile nu-i dor. Adevaratii învingatori se recruteaza însa dintre cei carora le pasa, pentru ca sunt oamenii pe care adesea îi dor chiar si ranile celor învinsi..."

Lasând la o parte experienta de viata a domnului doctor, dar si experienta continua în relatiile interumane, cuvintele lui sunt ale unui om perfect asumat, perfect constient de ceea ce poate transmite mai departe si cu o capacitate sufleteasca direct proportionala cu inteligenta. Fiecare capitol al cartii se deschide cu un citat si contine opinii personale, întâmplari mai mult sau mai putin amuzante, sentimente asternute cu grija pe hârtie. Domnul doctor nu a uitat sa-i mentioneze pe toti cei care i-au schimbat la un moment dat viata - profesori universitari, pacienti care i-au lasat o amintire deosebita, membrii familiei fara de care nu ar fi devenit ceea ce e azi. Stiinta lui o da mai departe tuturor studentilor care îi trec prin mâna, în cadrul Facultatii de Medicina "Victor Papilian" din Sibiu. Dupa cum el însusi marturiseste, Medicina Interna nu e singura taina ale carei mistere le dezvaluie la cursuri - sfaturile legate de viitoarea meserie si relatiile cu oamenii nu lipsesc de la cursurile sale. Pe lânga toate aceste titluri, mai are unul (si e cel mai important) - tata dedicat total celor doua minuni care i-au transformat iremediabil viata.

Fa Rai din ce ai! e prima lucrare 100% nestiintifica, celelalte bazându-se exclusiv pe misterele nobilei meserii pe care o practica. Mi-a placut extrem de mult umorul fin, delicatetea si maturitatea de care da dovada prin fiecare cuvânt ; dedicatia fata de familie si oamenii cu care interactioneaza, indiferent ca e vorba despre pacienti, studenti sau simple cunostinte ; bunatatea sufleteasca, imposibil de ascuns, care se transmite cititorilor prin fiecare pagina.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: