skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Podul de pe raul Kwai / The Bridge on the River Kwai

Podul de pe raul Kwai / The Bridge on the River Kwai von William Holden

Preis pro Stück:
Lei 15 / € 6,00
Inkl. Mwst.: 20% (Lei) / 19% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: DVD
Seiten / Format: DVD; DVD, 155 Minuten
Erscheinungsjahr: 1957
Verlag: Empire
Sprache: Englisch
ISBN: 5948221413405

Audio: Engleza, Untertitel: Româna

Dupa ce prizonierii de razboi britanici au construit un pod de cale ferata foarte important, in Burma ocupata de inamic, comando-urile Aliatilor primesc misiunea de a-l distruge, intr-una dintre cele mai memorabile experiente cinematografice ale tuturor timpurilor.

Castigator a 7 Premii Oscar

Bazata pe fapte reale, pelicula prezinta periplul uneia dintre cele mai controversate figuri ale primei jumatati a secolului XX, aventurierul T.E. Lawrence, ofiter britanic, in intreprinderea sa de a uni triburile arabe si a le obtine independenta de Imperiul Otoman in timpul Primului Razboi Mondial, ca si drumul sau spre a deveni Lawrence al Arabiei, asa cum l-a retinut posteritatea. Filmul se deschide cu moartea sa, in 1947, pentru a se intoarce in urma cu 30 de ani, in Arabia.

Imprietenindu-se cu Ali Ben El Kharish, unul din conducatorii revoltei, reuseste sa coaguleze, prin forta si diplomatie, triburile arabe, inclusiv pe cele ale printului Feisal, si, pentru citiva ani, armata in fruntea careia se impune reprezinta una dintre cele mai mari amenintari pentru statul turc. Britanicii il folosesc pentru controlul zonei Suezului, pentru ca ulterior, vazind succesele repurtate de arabi, sa ii considere aliati. Dupa incheierea razboiului devine evidenta imposibilitatea mentinerii unitatii triburilor, astfel ca Lawrence sfirseste prin a se retrage din viata publica.